Mamma&Baby šampon


Tragajući za šamponima bez SLS-a naišla sam i na ovaj. Radi se o brendu Lilly drogerije, i ovaj šampon je jedan od članova mamma&baby linije, namenjene najmlađima.

Brojni šamponi za bebe sadrže Sodium Laureth Sulfate što me je jako iznenadilo! Ne razumem čemu tako agresivan deterdžent u šamponu koji bi trebalo da bude izuzetno blag. Ja znam samo za dva šampona za bebe koji nemaju SLS u sastavu (ne računajući prirodnu kozmetiku), a to je ovaj, i još jedan o kojem ću pisati, a to je babylove. Ako neko zna za još neki, neka slobodno napiše u komentaru. :)

Ovo pakovanje šampona je drugo koje sam kupila, i to oba puta ovo veće pakovanje (od 500 ml). Jako slabo pamtim cene, znam samo da je bio prilično povoljan, a posebno je isplativ ako se uzima ovo veliko pakovanje. Vrlo često je i na popustu, koliko sam ja primetila. :)  

Proizvođač kaže:

Klinički i dermatološki testiran, bez sapuna, pH neutralan. Nežna formula Mamma&Baby šampona, sa ekstraktom masline i alantoinom, neguje i umiruje bebinu kožu glave i štiti je od iritacije i isušivanja. Pogodan za svakodnevnu upotrebu i negu vaše bebe.

Kao što vidite, ambalaža je jako simpatična. ^_^ Plastična bočica sa zatvaračem koji lepo funkcioniše. :) Sam šampon je prilično redak i proziran, blagog i prijatnog mirisa. 
Međutim... Prvo što mi se nije dopalo je to što je za pranje kose potrebno malo više šampona. Stavljaj i stavljaj, dok ne zapeni kako treba. Svesna sam da ovaj šampon i nije predviđen za odrasle, niti za moju guuustu kosu. Ali, ovo znači da se šampon brzo troši. :/ Uzevši u obzir da uvek po dva puta šamponiram kosu, to znači baš brzo.


Druga stvar zbog koje ga definitivno više neću kupovati je ta što se kosa brže masti u poređenju sa drugim šamponima koje sam koristila, ili koje sada koristim. Čak me malo i svrbuckala koža glave, što baš ume da nervira. Nije to bilo ništa strašno, ali, ima i boljih šampona bez SLS-a (kao što je InSight). Ovaj šampon se baš ni po čemu nije izdvojio, ne znam ni sama zašto sam uopšte kupila i ovu drugu bočicu. To sam se i pitala kad sam stigla kući, ali beše dockan. :'D
Ja ga i jesam prvi put kupila samo zbog toga što ne sadrži SLS, ali sada kada sam pronašla i druge bez njega, a sa još boljim sastavom i boljim rezultatima, nema smisla vraćati se na ovaj.


Može biti da je ovo previše blag šampon za odrasle. Lepo piše da je za bebe, i da je pogodan za svakodnevnu upotrebu, pa i nisam smela da očekujem ništa spektakularno. Verujem da bi prijao onima koji peru kosu svakoga dana.
Što se sastava tiče, navedeno je da šampon sadrži alantoin i ekstrakt lista masline. Za alantoin sam se informisala ovde i ovde. :) Kada je u pitanju ekstrakt maslinovog lista, on se nalazi tek pri kraju spiska sastojaka, tako da verovatno i nema naročitog udela u delovanju ovog šampona.  

Evo i svih sastojaka: 


Solidan šampon za svakodnevnu upotrebu sa blagim deterdžentima. Ali, ukoliko tražite šampon koji će kosu činiti čistom nekoliko dana, bojim se da ovaj to ne može da pruži. Ja ga sigurno više neću koristiti, a tako mi je žao, jer obožavam ovu slatkoćicu od ambalaže!  


 Da li ste koristili Mamma&Baby šampon
i kakva su vaša iskustva? 



2 коментара:

  1. Анониман5/09/2016

    Ja ako mi bebi sampon za kosu ne prija,upotrebim za kupanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, to nisam probala. :)
      Postoje šamponi za bebe koji ujedno služe i za kupanje, ali ne znam kako je sa ovima koji su isključivo za pranje kose. Ne znam koliko to prija koži.

      Избриши