Logona Age Protection antirid krem za negu kože oko očiju - Bio vučji trn



Negu kože oko očiju započela sam na najbolji mogući način!


Kao neko ko je u ovom divnom svetu prirodne kozmetike prilično nov, još uvek nisam izgradila kompletna mišljenja o pojedinim brendovima prirodne kozmetike. I dalje istražujem, tumačim sastojke i procenjujem koji su to brendovi kojima bih dala šansu. Volim da budem sigurna da će ono što koristim biti dobro za moju kožu i moje zdravlje, te da neće izazvati nikakve negativne pojave, i zato želim da se dobro upoznam sa samim brendovima, njihovom filozofijom, kao i sastojcima koje koriste, pre nego što određeni proizvod bude počastvovan mestom na mojoj polici. :)
S druge strane, ima brendova koji samim svojim imenom kod mene zadobijaju poverenje, imenom koje garantuje kvalitet, i ja se bez ikakvog razmišljanja prepuštam čarima njihovih proizvoda očekujući samo najbolje. Jedan takav proizvođač prirodne kozmetike je Logona, a ova recenzija je samo potvrda da se u pogledu njihovih proizvoda nisam prevarila. 🌱



Ovaj nemački brend postoji već više od 35 godina. Sedamdesetih godina prošlog veka, zajedno sa svojim malim timom, 26-ogodišnji Hans Hansel započeo je proizvodnju visoko kvalitetne prirodne kozmetike, a 1987. godine osnovao je Lorien Goods GmbH.
U drugoj polovini 1990-tih kompanija aktivno učestvuje u kampanji za uvođenje sertifikata za prirodnu kozmetiku. Ovaj sertifikat treba da olakša kupcu da napravi jasnu razliku između prave prirodne kozmetike i one koja tvrdi da je biljna. BDIH standard za prirodnu kozmetiku je usvojen 2001.godine. Ova kompanija je i jedan od inicijatora uvođenja strogog NATRUE standarda za prirodnu i organsku kozmetiku. Ovaj sertifikat se uvodi 2008. godine i garantuje potrošačima visok standard autentičnog prirodnog kvaliteta proizvoda. Pored toga, Logona proizvodi su veganski i ne testiraju se na životinjama.  Detaljnije o istorijatu i razvoju Logona brenda pročitajte ovde.



Baš u vreme kada sam razmišljala o kupovini svoje prve kremice za okoloočnu negu, dobila sam ovaj Logona antirid krem u nagradnoj igri. Bolje nije moglo! :D
Age Protect linija kojoj ova krema pripada uključuje još 7 proizvoda namenjenih nezi zrele kože: dnevna i noćna krema, hranljivi fluid za dan i noć, hydro-lipid  balance, lifting serum, maska za lice i pena za čišćenje. Logona Age protection linija kombinuje tri savršeno usklađene komponente: koncentrovane biljne sastojke, prirodne hidrirajuće ekstrakte i blagotvorna biljna ulja. Organski ekstrakt bobica vučjeg trna, hijeluronska kiselina, organska ulja argana i semenki brokolija neguju zrelu kožu donoseći joj prirodno blistav ten i vitalnost.
Za sve informacije u vezi sa proizvodima, kao i sa kupovinom istih, posetite Logonin sajt.  



U elegantnom, rekla bih, de luxe pakovanju, nalazi se pravo blago prirode. Bogata krema sa ekstraktom bobica vučjeg trna, hijaluronskom kiselinom, organskim biljnim uljima semena grožđa, soje, brokolija i slatkog badema i ekstraktima dunje i vidca daje koži potrebnu vlažnost, umiruje je i čini svežom. Evo i svih sastojaka:



Ja nemam izražene bore ispod očiju. Tu je samo nekoliko smejalica: ispod jednog oka dve, a ispod drugog jedna i to jedva vidljiva. Te borice su tu nekoliko godina unazad i mislila sam da tu i moraju biti. Ponekad bi bile ublažene običnom hidratantnom kremom, ali bi se, sa nedostatkom vlažnosti kože, vraćale. Kako postoje tvrdnje da biološko starenje kože počinje u dvadesetim godinama, negde oko 25-e, znala sam da je došlo vreme  da obratim malo veću pažnju na to izuzetno osetljivo područje lica


Pre početka upotrebe konsultovala sam se sa divnim ljudima koji stoje iza Logona facebook stranice i zaključila da je najbolje da ovaj antirid koristim samo uveče i to blagim tapkanjem ili izuzetno nežnim utrljavanjem u kožu. Kremica je gusta, malo masnija i dovoljna je sasvim mala količina za oba oka, tako da ovo pakovanje od 15 ml može dugo da potraje. Miris je jak, ali tako prirodan, da mi nikako ne smeta. Nanošenje je vrlo lako, jer uzan otvor tubice ne dozvoljava da istisnete previše proizvoda. Poboljšanja na koži manifestuju se odmah nakon nanošenja, u vidu zategnutosti, punoće, zaglađenosti i hidriranosti. U trenutku koža izgleda zdravije, svežije i mlađe. Nakon mesec dana korišćenja, borice su skoro potpuno iščezle! Ujutru ni traga od njih, dok se, ponekad, uveče nazire jedna, najupornija, ali, čini mi se da će i ona polako nestati. Kada osetim da mi je koža suvlja nego inače, antirid nanosim dva puta dnevno. Ne znam kakvo bi dejstvo krema imala na dublje bore kod starije kože, ali, verujem da bi bar smanjila njihovu dubinu i koži dala svežiji izgled. Rok trajanja proizvoda je 6 meseci nakon otvaranja. 



Još jedan proizvod iz ove linije koji sam probala je dnevna krema, čiji tester je, na moje oduševljenje, potrajao nekoliko dana. Proizvođač i ovde obećava ublažavanje bora, a ja to i potvrđujem, jer su bore smejalice oko usana, nakon nanošenja, zaista bile manje izražene. Krema kožu čini svilenkastom na dodir, daje joj blistavost, pa bi mi lice izgledalo sveže i baršunasto, a ten je bivao ujednačeniji. Za tih nekoliko dana nije mi izazvala pojavu bubuljica, baš naprotiv: prijala je mojoj mešovitoj koži lica.


Iako Logona proizvodi spadaju u one višeg cenovnog ranga, možete biti sigurni da dobijate kvalitetnu, sertifikovanu organsku prirodnu kozmetiku koja, kako sam se i sama uverila, daje rezultate!
Kozmetika koja ne pridobija praznom pričom i obećavajući nemoguće, već kvalitetom i vidljivim rezultatima. Pobrali su sve moje simpatije! 💗


Da li koristite Logona proizvode?
Imate li neku preporuku?
💕


8 коментара:

  1. Дивно, као и увек :) У потпуности си ми дочарала и произвођача и препарат. Свиђа ми се што си ставила линкове зато што ме, на неки начин, вуку да још више сазнам о њима. Производ је, чини се, изврстан. Са уживањем сам читала ову рецензију.
    P.S. Шах ми се нарочито свидео. Својевремено сам га играла на скоро професионалном нивоу, па сам се озарила када сам га угледала на фотографијама :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala mnogo na ovako lepim rečima! ^.^ Drago mi je što sam uspela da ti dočaram svoje utiske i zainteresujem za njihovu kozmetiku. Da, krema stvarno ispunjava ono što je proizvođač i obećao. Trenutno koristim i njihovu pastu za zube, kojom sam, takođe, jako zadovoljna. :)
      Baš se radujem što ti se svideo šah! Pomislila sam da bi lepo upotpunio fotografije. Ako ništa drugo, eto, bar sam kod tebe izazvala lepe emocije. :))

      Избриши
  2. I ja sam svoju prvu okoloočnu kremu krenula da koristim na pragu 25. godine i to jer sam nešto srela jednu poznanicu, godinu dana stariju od mene, i sve vreme kratkog razgovora je gledala u bore oko očiju, koje, meni se činilo, nije imala kada sam je srela par meseci pre toga, pa sam tako odlučila da ja to sebi ne dozvolim :D :D :D Sad znam da "niđe veze", ona je imala suvu kožu celog lica, ali sam ja tako krenula preventivno da se borim sa linijicama oko očiju.
    Nisam probala ništa od Logona kozmetike ali verujem da su dobri i nikada nisam čula ništa loše o njima.

    P.S. Tek sada vidim da si me "istakla" na blogu sa našom prirodnjačkom družinom, što kaže Iva :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha :D Da, na masnoj koži bore se kasnije stvaraju. Meni je mešovita, pa mi je taj deo poprilično suv. :/ Ali, ovo je stvarno uspelo da ih izbriše! Baš mi je na vreme došla krema.
      A, pa da, i ti tu spadaš. :) :*

      Избриши
    2. I moja je mešovita, sada već i normalna ;)
      Super što je tako dobra, to je pravo ulaganje u budućnost :)

      Избриши
    3. I moja se uglavnom unormalila :) jedino brada nikako! :)
      Da, da. ^_^

      Избриши
  3. Haha, super, vidim ja da će mi potrajati. :) Ja nemam sa kojom da uporedim, baš sam imala sreće da negu započnem sa jednom ovako dobrom kremom. ^_^

    ОдговориИзбриши