Neutro Roberts Derma Zero dezodorans u stiku


Pronaći dobar dezodorans bez štetnih sastojaka, koji će ujedno prijati koži, nije lako. Sada vam predstavljam dezodorans koji se našao na mnogim blogovima, i, kako se meni čini, jedno vreme bio baš popularan. :) Iz naslova vidite o kom deziću se radi, a moja iskustva čitajte u nastavku.


Pre nekoliko meseci sam vam pisala o Freshka Gora zdravom dezodoransu (klik ovde) i napomenula da meni on ne odgovara u letnjim mesecima. Zato sam morala da pronađem neki malo delotvorniji dezodorans, po mogućstvu bez štetnih sastojaka. Naišla sam na dosta tekstova o Neutro Robertsu, to su uglavnom bile pozitivne recenzije, i odluka je pala na njega. To je bilo još prošle godine (i, da, još uvek mi traje! :'D), tako da se ne sećam njegove tačne cene, ali znam da uopšte nije bio skup, do 300 dinara.

 
Za one koji ne znaju, radi se o ,,vodećem italijanskom brendu na polju lične higijene i nege kože''. Na ovoj stranici možete saznati nešto više o njihovim proizvodima.
Dezodorans dolazi u plastičnom pakovanju i težak je 40 ml. Proizvođač kaže:
Derma zero za pojačanu hidrataciju i drastično smanjenje rizika od alergija. Derma zero bez hemijskih sastojaka koji mogu biti ozbiljni alergeni: 0% antiperspiranata, 0% alkohola, 0% soli aluminijuma i 0% parabena. Zahvaljujući svojoj ekskluzivnoj formuli 0%, obezbeđuje efikasnost od jutra do večeri i maksimalnu toleranciju za sve tipove kože.

Naravno da je ovaj proizvod daleko od prirodnog, ali rešila sam da mu dam šansu pre svega zato što ne sadrži antiperspirante i soli aluminijuma, kao ni parabene. Smatram da dezodorans treba samo da štiti od neprijatnih mirisa, nikako da sprečava znojenje!


Miris mu je osvežavajuć, prijatan. Nije da me je baš očarao, ali nije me ni razočarao. :) Okrugao oblik stika omogućava lako nanošenje. Miris se oseća i nekoliko sati nakon mackanja, ali vremenom počinje da bledi. Ne bih mogla da garantujem da kod svih pruža zaštitu od neprijatnih mirisa baš od jutra do večeri, ali u mom slučaju ta zaštita je sasvim solidna. Koliko ćete se znojiti zavisi od mnogo faktora, pa i ova konstatacija ne može važiti za svakoga. Ali, prilično sam sigurna da zaštita od neprijatnih mirisa ne traje manje od 10 sati. A i šta će vam više!?

Čak mi i za jako tople dane sasvim odgovara, a zimi je njegova delotvornost još i veća. Nije izazvao kod mene nikakve iritacije, peckanje, niti svrab. 

Evo i spiska sastojaka:

Propylene Glycol, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Aqua, Stearic Acid, Palmitic Acid, Parfum, Octyldodecanol, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Acetate, Pentylene Glycol, Dimethyl Phenylpropinal, Bisabolol, Panthenol.


Jako sam zadovoljna ovim dezodoransom: ne sprečava znojenje, štiti od neprijatnih mirisa i ne sadrži sastojke koje izbegavam. Fleke na garderobi nisam primetila, što je još jedan plus! Može se naći i kao roll-on, ali i u spreju.

Rado ću ga potrošiti do kraja, ali mislim da ću se naredni put ipak opredeliti za neki potpuno prirodni dezodorans. ^.^

Da li ste probale ovaj dezodorans i kakvi su vaši utisci? 

6 коментара:

  1. Eee, super, super što si mi rekla! :* Nisam znala da imaju dezodoranse. Ah, miris nije nešto, je l'? :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман8/01/2016

    Meni je, recimo, vrlo nedelotvoran. Moj doduše nije u stiku, nego roll on, ali baš sam nezadovoljna :(
    Buba

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh, šteta... :/ Pa, kao što rekoh, ne može kod svakog delotvornost biti ista, ima tu mnogo faktora koji utiču na znojenje. I ja još uvek istražujem kada su u pitanju ,,zdravi'' dezodoransi, tako da će ih sigurno biti još na blogu. Možda i Vi među njima pronađete onaj koji Vam odgovara. ;)
      Hvala na komentaru! :)

      Избриши
  3. Nisam ga probala do sada, mada dosta se pisalo o ovom dezodoransu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I mene su baš ta mnogobrojna pisanja podstakla da ga probam. :)I nisam se pokajala. ;)

      Избриши