Freshka Gora Deo Stik Nana

Svakodnevno nailaženje na tekstove u kojima se nabrajaju sve štetnosti antiperspiranata i dezodoranasa, podstaklo me je da se okrenem prirodi i prirodnim proizvodima kojima bih zamenila svoje dotadašnje antiperspirante. I, kao da mi čita misli, divna Iva sa bloga Prirodna kozmetika pošalje mi prošlog leta Freshka gora paketić, u kojem se nalazio i ovaj osvežavajući deo stik. :)

Pre svega, moram reći da me je sama ambalaža oduševila. Jako je simpatična, vesela, i u duhu proleća. :)
Kada sam otvorila stik, osetila sam talas svežine, miris nane koji je zaista jak, ali nikako iritirajući. Mene jako podseća na neke žvakice i prilično mi se dopao.

Zatim je usledilo pažljivo čitanje reči proizvođača. :) On kaže:

Sastojci:
kokosovo ulje, pčelinji vosak, ekstrakt ruzmarina, eterično ulje nane
Ma, milina! :D



Na njihovom sajtu možete pročitati sledeće:

Dezodorans od prirodnih sastojaka, pouzdana zaštita od neprijatnih mirisa izazvanih znojenjem, održava svežinu, neguje i štiti kožu. Pošto ne zapušava pore, može se koristiti i kao labelo i krema za lice i telo.
Zaista se nikada ne bih usudila da ga koristim kao kremu za lice ili labelo! Ali, prva proba je bila na rukama. :) Imala sam osećaj kao da sam namazala prilično dobru kremu: koža je bila mekana i mirišljava. Ipak, nisam želela da ga ubuduće koristim u te svrhe, već samo za ono za šta je prvenstveno namenjen.
Prvo što sam osetila nakon nanošenja pod pazuh jeste jak osećaj hlađenja i osvežavajući miris koji se pojačavao pri svakom pokretu ruke. :)




  S obzirom da su tada bile ogromne vrućine, priznajem da nisam smela da ga nanosim pre odlaska negde, već sam prvo želela da vidim kakav je njegov efekat kod kuće, kada nisam previše aktivna niti na temperaturi od 40 stepeni! I, u takvoj situaciji, njegovo dejstvo je trajalo možda 4 do 5 sati i polako se gubilo. Napominjem da je i unutra ipak bilo dosta toplo, pa je i znojenje pojačano.
Pružila sam mu još nekoliko prilika, i shvatila da definitivno nije za leto, kao i da nije dovoljno delotvoran kada ste malo više fizički aktivni.
Odložila sam ga, sa namerom da mu se vratim u jesen. :)


Tako i bi! Nakon nekoliko korišćenja shvatila sam da je ovo zapravo pravi jesenji, a još više zimski dezodorans. Gotovo celog dana ste zaštićeni od neprijatnih mirisa (u slučaju da niste preterano aktivni), a vaša koža slobodno diše. Znojite se, a mirišete na nanu. :) Znojenje nikako ne treba da se sprečava, i ovaj dezodorans to zna. ^.^

Miris ovog medenog stika i dalje je jak, i uspevao je da se probije i preko debelih džempera, da me podseti da je tu.   
Međutim, u nekom trenutku je osećaj hlađenja malo počeo da mi smeta, ne znam zašto, i rešila sam da napravim pauzu sa korišćenjem. Verujem da ću mu se opet vratiti.



Još jedna dobra stvar je ta što, u mom slučaju, nije bilo nikakvih iritacija, peckanja ni svraba. Ipak vam ne bih preporučila da ga koristite odmah nakon brijanja pazuha, i obavezno proverite da niste možda alergične na neki od sastojaka.
Fleke na odeći zaista nisu bile strašne, i lako su se skidale.

Freshka gora vam nudi čak 9 različitih dezodoranasa koje možete poručiti ovde. Mislim da bi mi se vanila jako svidela. :)  

Iako ovaj dezodorans možda ne pruža dovoljno dugotrajnu zaštitu poput raznih drugih koji nam se nude, on svakako štiti naše zdravlje. U hladnijem periodu, sa ovako prirodnim sastavom, on sasvim solidno vrši svoju funkciju.  


Da li ste probali ovaj dezodorans?
Jeste li koristili neki drugi prirodni dezodorans?



5 коментара:

  1. Nadam se da ću imati prilike da ih isprobam. Moje avanture sa prirodnim dezodoransima su tek počele! :D
    Puno ti hvala! ^.^ :*

    ОдговориИзбриши
  2. Interesuje me kako bi se spravio ovaj dezodorans sa pojacanim klimaktericnim znojanjem

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista ne znam...
      On svakako ne sprečava znojenje, što je dobro, već samo štiti od neprijatnih mirisa. U mom slučaju nedovoljno za vreme letnjih meseci, kao i priikom pojačane fizičke aktivnosti. U hladnijem periodu je pružao solidnu zaštitu.
      Ipak, sve se to razlikuje od osobe do osobe, nekome odgovara više, nekome manje. Ovo su moja iskustva, koja su vam, nadam se, bar malo pomogla.
      Hvala što čitate! :)

      Избриши
  3. Deluje zanimljivo, nisam do sada imala priliku da ga koristim. :)
    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши