Alverde šampon Jabuka i Papaja

Prvi prirodni šampon u mojoj kolekciji šampona!  


Moja potraga za dobrim prirodnim šamponom uvek se završavala kupovinom nekog ,,neprirodnog'' šampona, ali sa što manje štetnih sastojaka. Tako sam probala InSight, mamma&baby i babylove šampon. Ono što bi me na kraju uvek odvratilo od kupovine nekog poptuno prirodnog šampona jeste činjenica da su mišljenja o njima jako podeljena, i da mnogima neki od njih čak i ne prijaju, ili ne obavljaju valjano svoj posao.
Kad kažem ,,prirodni'' uvek prvo mislim na Alverde kao na jedan od najpristupačnijih brendova prirodne kozmetike kod nas. Oni koji me redovno čitaju znaju koliko samo tekstova o Alverde proizvodima zauzima ovaj blog. :D  
I, tako su u razmatranje došli baš njihovi šamponi, ali prisutnost alkohola u njima nije mi ulivala neku nadu i brzo bih odustajala od kupovine. Sve dok Teodora sa bloga HealthAlt nije napisala divnu i jako pozitivnu recenziju ovog šampona, da sam morala da ga kupim! 


Kupljen je još pre 4, 5 meseci u dm-u, po akcijskoj ceni od 290 dinara. Ovo je porodično pakovanje od 300 ml, pa je jako isplativ (posebno ako imate kratku kosu :D). Dolazi u ambalaži od čvršće plastike koja omogućava prilično lako doziranje.


Šampon je proziran, malo gelast, i divnog, slatkasto-voćkastog mirisa! Peni vrlo, vrlo dobro! To me baš iznenadilo, s obzirom na odsustvo agresivnih penušavih čistača (poput SLS-a i SLES-a). Bacih pogled na sastav, i na drugom mestu spazih Sodium Coco-Sulfate. Eto zašto tako dobro peni. Ovaj sastojak spada u nešto blaže tenzide, mada sam nailazila na različite informacije o njemu, tako da ne znam koliko je to zapravo prirodan sastojak. Ne bih ulazila u tu problematiku, a koga zanima nešto na tu temu može to pronaći na nekoj od bezbroj stranica na internetu koje obrađuju taj problem. :)

Reči proizvođača:


Nakon pranja, imate osećaj da je kosa stvarno čista, pa čak i nakon samo jednog šamponiranja! Alkohol je ovde tek pri kraju na listi sastojaka, što mi se jako sviđa. Tu je glicerin, koji povećava vlažnost kože; morska so koja takođe koži obezbeđuje vlagu, i puna je lekovitih sastojaka. Zatim, betain koji regeneriše kosu, jača je iznutra i hidrira; ekstrakti papaje, jabuke i kivija.
 

Ovaj šampon dozvoljava pranje kose na 3, 4 dana, pa i tada ona ne bude previše masna (mada, to je individualno). Meni se nisu javile nikakve iritacije, nema svraba ni peckanja kože glave, samo čista kosica. :) Jedino što mi malkice smeta, jeste malo suvlja koža glave. Iako me ne svrbi, primetila sam malkice perutanja na pojedinim mestima. Nije to ništa strašno, niti bih ja perut trpela, i zbog zdravstvenih i zbog estetskih razloga. Ova pojava nije takve prirode da bi me odvratila od korišćenja ovog šampona, ali eto, primetim tu i tamo malkice perutanja. :/ Ne znam koji od sastojaka je tu glavni krivac. :) Nastavljam da ga koristim u nadi da se ovaj ,,problem'' neće intenzivirati, ali verujem da neće.   


Što se kvaliteta kose tiče, čini mi se da ima nekih sitnih poboljšanja, u smislu da je manje suva i nekako mirnija. Često mi se desi da i ne stavim balzam za kosu, pa ona opet izgleda zdravo i poslušno. :)

Da zaključim: prirodni sastojci, temeljno pranje, čista kosa i do 4 dana, povoljna cena, zdravija kosa, ali malo suvlja koža. Sve u svemu - vrlo sam zadovoljna ovim šamponom, pa ću možda probati još neki iz Alverde porodice. 
 

Da li ste probali Alverde šampone?

Koji prirodni šampon biste mi preporučili?

1 коментар:

  1. Teme ti je bilo suvo i perutalo se od istog tog Sodium Coco Sulfata
    Pa sad pitanje je,koliko je ovaj sampon stvarno prirodan ��

    ОдговориИзбриши