Eucerin DermatoCLEAN 3 u 1 Micelarni fluid za čišćenje

Evo jednog proizvoda koji se odlično pokazao, a pored toga ne sadrži kozmetičke sastojke koje strogo zaobilazim.


Radi se o Eucerin micelarnom fluidu koji ima trostruku ulogu:

  1. sredstvo za čišćenje lica,
  2. sredstvo za skidanje šminke oko očiju i
  3. tonik. 

Sve to u jednom proizvodu!
Koristim ga 3 meseca, te je pravo vreme da vam prenesem svoje utiske.


Dolazi u plastičnom pakovanju klasičnom za ovakvu vrstu proizvoda, i teži 200 ml. Evo reči proizvođača:
Efikasno čisti i otklanja šminku sa lica. Omogućava da koža bolje diše. Bez parfema, boja, alkohola i parabena. Testiran na osetljivoj koži lica i području oko očiju. Eucerin DermatoCLEAN 3 u 1 Micelarni fluid za čišćenje je praktično sredstvo za čišćenje, skidanje šminke oko očiju i tonik u jednom preparatu. Sadrži veoma efikasan ali blag kompleks supstanci koje omogućavaju temeljno čišćenje, kao i supstance za hidriranje kože prirodnog porekla.
Rezultat:
- Koža je čista i osvežena
- Koža može bolje da diše i odlično je pripremljena za negu.
Preporuka za upotrebu:
Svakog jutra i večeri temeljno očistiti lice, vrat i dekolte pamučnim tuferom.
Kliničke i oftamološke studije dokazale su veoma dobru podnošljivost čak i kod osetljive kože i osetljivog područja oko očiju. Pogodno i za osobe koje nose kontaktna sočiva. 
Na sajtu Eucerina možete videti nešto više o proizvodu, kao i o njegovoj upotrebi. 


Ovo je, do sada, najbolje sredstvo za čišćenje lica koje sam probala, i najbolji tonik. Koristim ga svakog dana, ujutru i uveče. Jako lepo očisti lice, tako da vrlo često koristim samo njega u tu svrhu (bez prethodnog umuvanja lica sapunom, već samo vodom). Nakon njega koža je čista, sveža, blistava i deluje hidrirano. Zaista uspeva da temeljno očisti kožu, pa sve manje imam bubuljica otkako ga koristim. :)) Posle čišćenja lica ovim tonikom, ne ispirem lice, jer on služi i da pripremi kožu za naredni korak - nanošenje kreme (odnosno onoga što već koristite u nezi kože).

Jedina stvar kojom nisam zadovoljna je njegova (ne)moć kod skidanja šminke, posebno sa očiju. :/ Čak i skidanje samo Alverde maskare za njega je prava poteškoća, pa moram po nekoliko puta da ponavljam proces dok je ne bih potpuno uklonila. Nemam pojma kako bi se ovo sredstvo pokazalo kod skidanja pudera i teže šminke, jer ja to ne koristim (izuzev pudera u kamenu, ponekad). Žao mi je što i tu nije ispunio moja očekivanja, ali šta je tu je. Sviđa mi se što mi nije izazvao nikakve iritacije: ni kože, ni očiju. Nadam se da ću nastaviti da ga koristim, jer sam primetila dosta poboljšanja na koži lica od kada je on postao moje osnovno sredstvo čišćenja. :)


Znate već da težim korišćenju prirodnih preparata, ali, takođe znate da i za konvencionalnu kozmetiku kod mene još uvek ima mesta, pod uslovom da ispunjava određene kriterijume što se sastava tiče. Sastav ovog tonika je, po mom laičkom mišljenu, sasvim solidan (čitaj: bez potencijalno štetnih sastojaka). O svakom sam sastojku pojedinačno tražila podatke na internetu. :) Te informacije koje sam našla ne mogu smatrati potpuno pouzdanim, ali, po njima, ovo je jedan vrlo dobar sastav, sa jednim ili dva sastojka koji su pod znakom pitanja. Međutim, s obzirom na to da se nalaze pri kraju liste sastojaka, spremna sam da im progledam koz prste. 
*Jako bih volela da, ukoliko neko ko je stručan po tom pitanju čita ovo, ostavi komentar i ispravi me ako grešim. :)


Ovim proizvodom sam jako zadovoljna, prija mi, tako da ne nameravam da prestanem sa korišćenjem dok god je tako. Ovo pakovanje je već pri kraju, što znači da traje, otprilike, 3 meseca, ukoliko ga koristite svakodnevno 2 puta dnevno. Na pakovanju je naznačeno da traje 6 meseci nakon otvaranja, što je i više nego dovoljno. 

Da li ste probale ovaj Micelarni fluid?

Da li koristite nešto drugo od Eucerina? 

 

2 коментара: