Alverde dekorativna kozmetika: Ruž za usne Color&Care (br. 64) i Hajlajter u olovci



Već sam ranije pisala o alverde dekorativnoj kozmetici (maskari, olovci za oči i korektoru) i baš mi je drago što je moja skromna kolekcija već neko vreme bogatija za ova dva proizvoda o kojima danas pišem.



Alverde hajlajter je jedan od proizvoda koji sam dugo merkala i želela da imam, i svakako planirala da ga kupim, ali me je prijateljica preduhitrila i ispunila želju, poklonivši mi baš ovaj. ♡


Kao što vidite, hajlajter je u obliku šire drvene olovke (postoje i tečni alverde hajlajteri) sa providnim plastičnim zatvaračem. Olovčica je bila lepo oblepljena lepljivom trakom, koja garantuje da proizvod nije otvaran. ✔ 


Želim da napomenem da za rezanje olovke koristim odličan essence rezač koji ima dve strane - za tanje i deblje olovke. Odlično radi svoj posao, jako je simpatičnog izgleda, a i povoljan je - kupila sam ga u Lilly drogeriji i platila tek nešto više od 100 dinara. Može se naći i u drugim bojama. Olovka se jako lepo reže, drvo se ne lomi, a središnji deo ostaje kompaktan, ne roni se


Sam hajlajter je masniji (ne previše), lepo se razmazuje, a ja imam običaj da sadržaj utrljam na prst, pa ga potom nanesem na lice. Čistim rukama, razume se! :) Na taj način ga lakše rasporedim gde želim. Obično ga nanosim na vrhove jagodica i malo ka slepoočnicama, eventualno na vrh nosa. Jako mi se dopada što je diskretan, u zatvorenoj prostoriji slabo vidljiv, a tek na suncu jače zasvetluca pod određenim uglovima. Potpuno je prikladan za dnevnu varijantu, ali i za posebne prilike mi ne treba ništa više od ovoga. Previše napadnog sjaja na licu meni deluje neukusno! Mislim da postoji i svetlija nijansa ovakvog alverde hajlajtera, koji je skoro pa beo, i mislim da on daje taj jači sjaj. Ovaj sadrži sitne svetlucave čestice, a kad se razmaže, za sobom ostavlja vrlo nežnu krem boju koja se stapa sa bojom kože. Zavlači se u borice, pa bi trebalo izbegavati predeo ispod očiju, odnosno mesta na kojima imate bore. Bolje ih zaobiđite.

trag hajlajtera
trag hajlajtera blago razmazan prstima

Iako je rok trajanja ovog proizvoda godinu dana po otvaranju, on je već nakon par meseci promenio miris (verujem da su velike letnje vrućine odgovorne za to), ali ne i teksturu niti boju, tako da ga ja i dalje, povremeno, koristim. Mislim da bih svaki sledeći komad alverde šminke morala da čuvam u frižideru. Nemam drugo rešenje kako bih sačuvala ovakvu vrstu proizvoda, a stvarno mi se ne mili da bacam proizvode koji nisu ni dopola potrošeni. :/


Sastav baš ovog hajlajtera nisam mogla pronaći, jer na nemačkom dm sajtu ga nema, verovatno više nije u prodaji. Pronašla sam onaj koji se odnosi na drugu nijasnu, pa pošto mislim da tu nema neke veće razlike, preneću vam taj:

Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Olus Oil, Mica, C10-18 Triglycerides, Glycine Soja Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Copernicia Cerifera Cera*, Hydrogenated Vegetable Oil, Euphorbia Cerifera Cera, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, CI 77891, CI 77491, CI 77492   


Proizvođač je na ambalaži samo napomenuo da hajlajter sadrži biljna ulja, prirodne voskove, zemljane i prirodne boje. Pogodan je za vegane i vegetarijance, kao i za osobe koje nose kontaktna sočiva. Cena mu je oko 300 dinara
Sve u svemu, proizvodom sam zadovoljna, najviše zato što je tako diskretan i što se lako nanosi, deluje prirodno i nežno, i bio bi idealan samo da nije te promene mirisa i njegove očigledne preosetljivosti na toplotu.



Ruž za usne kupila sam letos, a za ovu liniju alverde ruževa (Color&Care), kao i za ovu nijansu (64 - pink magnolia) sam se odlučila zato što je izbor tada bio prilično siromašan, a ja bila rešena da pošto-poto kupim neki od njih. Ova mi se nijansa učinila najlepšom, ali sam tek kod kuće shvatila da nije baš najsrećnije rešenje za mene. Nije da mi ne stoji, ali sam je zamišljala malo drugačijom. Testera za ruževe je bilo, i to umnogome olakšava kupovinu, ali, nekada nije isto kada ruž nanesete na ruku i na usne, pa su greškice pri odabiru nijanse i tada moguće.



Nalazi se u plastičnoj srebrnastoj, ne naročito primamljivoj ambalaži (više sam za neke vedrije, veselije boje), potpuno uobičajenoj za ovaj tip proizvoda. Kao i kod hajlajtera, i ovde nam čvrsto oblepljena traka preko zatvarača garantuje da proizvod nije otvaran.
 


Ruž je fine, kremaste teksture, nimalo suv. Uvek ga nanosim preko balzama za usne, jer je u tom slučaju neverovatno postojan! Ne uvlači se u linije, ne skuplja se u gomilice i ne isušuje usne. Jako me je prijatno iznenadio! Nisam se nadala da će se tako dobro pokazati.


Ono što je zanimljivo je to da je usled velikih vrućina i on promenio svoj, inače vrlo prijatan miris, i počeo da miriše na užeglo ulje, a kako su vrućine prošle, njemu se vratio prvobitni miris. :)
Njegov rok trajanja je takođe 12 meseci po otvaranju.



Na gorepomenutom sajtu može se videti sastav ovog proizvoda, i ja ću vam ga preneti ovde:

Ricinus Communis Seed Oil* I Copernicia Cerifera Cera* I Euphorbia Cerifera Cera I Rhus Verniciflua Peel Cera I Talc I Silica I Simmondsia Chinensis Seed Oil* I Prunus Amygdalus Dulcis Seed Oil* I Glycine Soja Oil* I Olea Europaea Fruit Oil* I Bambusa Arundinacea Leaf Extract* I Rosa Centifolia Flower Extract* I Rubus Idaeus Fruit Extract* I Alcohol* I Cocos Nucifera Fruit Extract I Caprylic/Capric Triglyceride I Tocopherol I Helianthus Annuus Seed Oil I Ascorbyl Palmitate I Parfum** I Linalool** I Limonene** I Geraniol** I Citronellol** I Benzyl Benzoate** I Citral** I [+/- Mica I CI 77891 I CI 77163 I CI 77491 I CI 77492 I CI 77499 I CI 75470 I Ruby Powder I Calcium Aluminum Borosilicate I Tin Oxide I CI 77007] * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils 

Ruž sam platila 350 dinara. Njega, kao i hajlajter, možete naći samo u dm drogerijama.


Ovaj proizvod je za mene pravo otkriće, jer nisam verovala da ruž od prirodnih sastojaka može biti tako postojan! Međutim, i ovde postoji taj problem sa čuvanjem, pa zato mislim da su ovakvi proizvodi više za one dame koje se šminkaju svakodnevno, jer će tako postojati veće šanse da se proizvod potroši pre nego što uspe da se ukvari. 


Oba proizvoda su mi se jako dopala, pa ću sigurno isprobati još nešto od alverde-a. Možda će me to naterati da se češće šminkam. :D 



Da li koristite alverde šminku?
Jeste li probale ove proizvode?


6 коментара:

  1. Apsolutno se slažem po pitanju Alverde šminke i sve je više zaobilazim zbog tog užeglog mirisa. Meni se stvorio kod bronzera i olovke za usne. Hajlajter u mini-teglici dugo nisam otvarala i ne mili mi se, jer predosećam da će se istorija ponoviti.
    Kako se miris izgubio kod ovog ruža, dala si mi malu nadu ali nešto mi se ne rizikuje više :/ Definitivno ih treba kupiti samo ako planiramo da ih često koristimo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su i maskara i korektor nakon nekog vremena promenili miris, pa i olovka za oči. :( Što znači, sve što imam od njihove šminke.
      To sa ružem mi je stvarno bilo čudno, ali eto, i dalje sasvim lepo miriše. Druga je stvar što nijansu baš nisam pogodila...
      Već dugo razmišljam da li da kupim neki njihov kameni (ili u prahu) puder, samo zbog t-zone, ali opet, ni to baš ne bih koristila često, tako da ne znam šta da radim.

      Избриши
  2. Hajlajter mi deluje baš dobro! :) ali nikada ga nisam videla u dm-u u mom gradu :( Što se promene mirisa tiče, nije mi se dešavalo ni sa jednim Alverde proizvodom. Čak imam isti taj ruž, samo druge boje, kupljen u proleće i nije promenio miris preko leta. A u mom dm-u ruževi nemaju zaštitnu traku xD tako da sam morala svaki da otvaram kako bih se uverila da nije pipan. Dm ozbiljno mora da poradi na zaštiti svojih proizvoda!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh, ko zna do kada će uopšte i biti u prodaji kod nas, jer na sajtu ga više nema. :/ O, to je super! Možda ih ti brže potrošiš? :)
      Jao, ja sam mislila da je u svakom dm-u to isto, mislim na zaštitnu traku. Ranije nisu ni kod mene bili svi proizvodi zaštićeni, mislim da maskara nije bila, pa sam je kupila na sreću. :D Još ako nema ni testera, verovatno mnogi dolaze u iskušenje da otvore proizvod. :(

      Избриши
    2. Ma kakvi, mada i nisam ih imala toliko dugo. Najduže sam imala njihovo rumenilo i sve vreme je okej mirisalo. Jedino sam sad nanjušila da mi je maskara za obrve promenila miris, mada svakako je bila pri kraju pa mi nije bilo žao. Sigurno i zavisi od toga kada je proizvedeno. Srećom pa im nije preskupa kozmetika :)

      Избриши
    3. To i ja kažem! :D Ovako i nije neka šteta. :)

      Избриши