Favoriti 2017.



Kao da sam pre mesec-dva pisala favorite iz 2016-e, a eto, prošla je cela godina. Meni je stvarno proletela! Isprva nisam planirala da pišem tekst o favoritima, jer nije bilo puno recenzija na blogu. Međutim, ne mogu dozvoliti da neki sjajni proizvodi prođu nezapaženo i ne dobiju zasluženu slavu. :) Predstaviću vam sedam proizvoda koji su moji apsolutni favoriti u ovoj godini. ♡



Proizvod sa kojim sam se susrela još krajem 2016-e godine. Ujedno je to i prvi proizvod Sofi prirodne kozmetike koji sam probala. Radi se o sapunu Neven i Badem. O njemu sam baš detaljno pisala ovde. Zaista mi se dopao jer nije isušivao moju kožu lica, lepo je čistio, dugo traje i tako je divno prirodan sa komadićima biljaka u sebi... Od mene - čista petica!



Sa početkom 2017-e godine počela je i moja nega kože oko očiju koju sam do tada tretirala samo kremama za lice. Imala sam to zadovoljstvo (i sreću) da negu započnem baš Logona antirid kremom i, ako me pitate, nikad je ne bih ni menjala! Zašto je toliko volim napisala sam ovde. A, verovali ili ne, još uvek je koristim! Iako je upotrebljavam svakodnevno, nisam uspela da je potrošim. Mada na ambalaži piše da joj je rok trajanja 6 meseci po otvaranju, meni ne smeta da je koristim duže od toga, jer nema nikavih neželjenih efekata. 
Iako malo viša, cena joj je potpuno opravdana!



Ove godine probala sam dosta KOOZMETIK testera i pisala o njima u okviru dva posta (ovde i ovde). Iako su svi oni odlični, moram da izdvojim dva proizvoda koja su mi se naročito dopala, a to su balzam za usne i univerzalni melem. Tako su savršeno prirodni!



Zahvaljujući divnoj duši, Ivi sa bloga Prirodna kozmetika, imala sam priliku da isprobam fantastičnu Zdravu pastu za zube - Riznica zdravlja, koja je pravo osveženje među pastama. Uživala sam koristeći je i drago mi je što postoji. Tekst o njoj pročitajte ovde. Ali i kod Ive i Ane koje su takođe oduševljene njome!



Još jedno pravo oduševljnje došlo mi je u obliku Akvabent Neutral active 12 dezodoransa. Tako nešto jednostavno, blago i fino, a delotvorno, nisam do sada probala. Nije uzalud izazvao pravu ushićenost među blogerkama. :) Evo teksta o njemu.



Za kraj, tu je alverde maska za lice od koje nisam puno očekivala, ali sam puno dobila. Jako lepo se pokazala na mojoj mešovitoj koži lica. Od prirodnih je sastojaka, jako povoljna, verujem da ću je i dalje kupovati. Recenzija je ovde 



Postoji dosta proizvoda koje sam isprobala ove godine, ali se još uvek nisu našli na blogu. Recenzije vas tek čekaju, a o kojim se proizvodima radi, pogledajte na fotografiji ispod. 👇



Jedan od razloga zbog kojih je ove godine bilo manje recenzija, jeste moja posvećenost i drugom blogu koji pišem - Vegetarijanka u kuhinji. Puno spremanja, kuvanja, pečenja, fotografisanja, pisanja... To odnosi mnogo vremena, ali donosi puno zadovoljstva. Svratite na blog, možda pronađete nešto po svom ukusu. :)



Novina na blogu, koju sam ove godine uvela, jesu recenzije knjiga. Sve slobodno vreme koristim za čitanje, pa i kada ga nemam, nekako ga izmislim, samo da bih mogla da se latim knjige. Čitanje je unutrašnje ulepšavanje, a ono je, bojim se, često zapostavljeno, jer se previše pažnje obraća na ono spoljašnje. Nadam se da ću ovim recenzijama dati skroman doprinos buđenju ljubavi prema knjigama kod vas. A, ako i vi uživate u čitanju, onda da razmenjujemo mišljenja, diskutujemo i preporučujemo naslove jedni drugima. :) 

photo: Pinterest


Knjige koje bih posebno izdvojila (od onih o kojima sam pisala) jesu Najnormalniji čovek na svetu i Molekuli Ivana Tokina, Umetnost vožnje po kiši Garta Stajna, a od onih namenjenih deci - Princ od papira Vladislave Vojnović. Svakako sve one o kojima sam pisala zavređuju pažnju, ali ove su, u skladu sa čitavim tekstom, ovogodišnji favoriti.
Takođe, ove godine počela sam pisati recenzije knjiga za sajt OutLoud, pa moje tekstove možete pronaći i tamo.
 



Pišite mi o svojim favoritima, i kozmetičkim i knjiškim. :D Lepo provedite praznike, uživajte, smejte se i veselite tokom cele godine! Jer, sreća je, zaista, samo u nama! ♡

photo: Pinterest

 Čitamo se u 2018-oj! 😊🎄🎈🎉⛄

2 коментара:

  1. Malo društvo, ali odabrano :) Sofi sapuni su zaista divni, mada ja nijedan nisam probala na licu. Ali to ne znači da neću, a sa nevenom u kozmetici sam uvek imala dobra iskustva :)
    Pasta Menta mi je bila fenomenalna, potrošila sam sigurno više od pet pakovanja, mada je na kraju počela da mi bude malo "teža", ali ne znam kako rečima da objasnim šta sam osećala na unutrašnjoj strani usana, možda malo kao odrano, ako ima smisla? Možda sam mogla samo da proredim upotrebu, ali ja sam rešila da se razdvojimo na neko vreme :D
    Neutral dezodorans mi je tiha patnja i baš mi je žao što ga nema u prodaji u Nišu.

    Fotografije su ti stvarno prelepe i kad god vidim neku tvoju poslasticu - ogladnim! Baš je pohvalno što u tome uživaš i što si toliko kreativna!

    Divno je i što propagiraš čitanje! Osim širenja svesti, verovatno ulepšava i iznutra, što ti kažeš :) Danas ima više nego ikada pisaca i knjiga, a sve manje čitalaca, pa zato mislim da je bitno čitati, pa makar i modernu književnost :D U ovim godinama :) prednost ću dati klasicima, ali ne bežim i od zanimljivog savremenog romana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Ana, puno ti hvala na ovako lepim rečima i podršci. ♡
      Meni je sapun tek pred kraj, kad je ostalo sasvim malecno parče, počeo malo da isušuje kožu, ali s obzirom koliko je veliki, to uopšte nije loše. Dugo mu je trebalo! :D
      Uh, možda je trebalo da ovu pastu kombinuješ sa nekom drugom, moguće da ti je vremenom postala gruba...

      Hvala ti na komplimentima koji se tiču fotografija, trudim se koliko mogu da to izgleda što profesionalnije. :)
      Ja sam se tokom studiranja malo uželela ove, ,,laganije'' literature, ali ne zapostavljam ni onu ozbiljniju. Ipak, ovde pišem o malom broju pročitanih knjiga. I to mi oduzima dosta vremena, pa o mnogima o kojima bih želela da pišem, jednostavno ne stignem. Preporučila bih ti ,,Pijev život'' - Jan Martel, ukoliko već nisi čitala. Mislim da bi ti se dopala. :)

      Избриши