TePe Select Extra SOFT četkica za zube



Šta nam vredi savršen ten i najbolja šminka, bez zdravog i negovanog osmeha? Ništa! I baš zato sam odlučila da ovaj post (a biće još takvih) posvetim svom savezniku u očuvanju zdravlja zuba - TePe četkici za zube. 🍏



Verujem da je većina vas upoznata sa TePe proizvodima čija je zemlja porekla Švedska, a zvanični uvoznik za Srbiju firma Dentamax. Za sve one koji nisu upoznati sa njihovim asortimanom, predlažem da posetite Dentamax sajt i detaljno se informišete o svim proizvodima. Ja sada neću mnogo pisati o drugim TePe proizvodima (o njima će biti reči u nekom od narednih postova), već ću vam samo preneti svoje utiske o pomenutoj četkici za zube. :)



TePe Select četkice karakteriše sledeće:

- elegantna i tanka drška sa suženom glavom;

zaobljen vrh i gusta vlakna čiste nežno i temeljno;

- čvrstoća vlakna dostupna u tri opcije:

            Extra soft
            Soft
            Medium

- dostupna u više boja;

- kvalitetna četkica za svakodnevnu upotrebu.

Ja sam svoju četkicu kupila u Lilly apoteci i platila je 255 dinara. Po preporuci stomatologa već duže vreme koristim isključivo extra soft četkice za zube, jer imam malo osetljivije desni. Kod prethodnih takvih četkica mi je smetalo to što su bile previše blage, nežne prema desnima, ali i prema zubima. Imala sam utisak da vlakna nisu dovoljno moćna da detaljno očiste zube. S druge strane, već nakon mesec dana ta ista četkica bi gubila svoju mekoću i više ličila na medium četkice. Nisam imala nameru da na svakih mesec dana kupujem novu četkicu, i zato sam rešila da nađem neki valjani brend četkica za zube. 


TePe četkice su u poslednje vreme popularne, ako tako mogu reći, posebno interdentalne. Primetila sam da ih pojedine blogerke hvale, a kako su cene dosta pristupačne, rešila sam da i ja isprobam, za početak, njihovu običnu četkicu za zube.
TePe Select četkica dolazi u standardnom kartonskom pakovanju, i ima je u više boja. Meni narandžasta nije omiljena, ali tada nisam imala nekog izbora. Četkica je potpuno prava, a ono što je odlično, to je da se ona pod mlazem vrele vode može saviti u delu odmah ispod vlakana, gde je drška najtanja. Meni sasvim odgovara i ovako prava, tako da je nisam savijala.


  
Vlakna su izuzetno mekana, prosto je nemoguće ozlediti desni, ali zato jako lepo čiste zube. Glava je sužena, ima zaobljen vrh, i vrlo je zgodno prići njome do umnjaka i oprati ih sa svih strana. 😊 Koristim je nešto više od mesec dana, i vlakna su još na mestu, nisu se iskrivila. Svakako ću je promeniti za jedno 2 meseca, ionako me čekaju nove TePe četkice, ovoga puta - Color SOFT


Moje mišljenje je da mi ni najbolja pasta za zube neće mnogo pomoći ukoliko koristim lošu ili neodgovarajuću četkicu. TePe četkicom sam u potpunosti zadovoljna, i nameravam probati još dosta toga iz njihove ponude. Jedina stvar koja mi je malo smetala na početku jeste prilično klizava drška, jer, uglavnom sam uvek koristila četkice koje su tu imale neki gumirani deo. Ali, vremenom sam se navikla, pa to više i nije problem.😌

Ovo je jako, jako dobra četkica, što se mene tiče, a prilično povoljna. Mojim zubima se sviđa. 😁 Pisaću vam i o ostalim njihovim proizvodima koje isprobavam, ovo je bio tek uvodni post, i početak moje TePe avanture.  💖

Ukoliko želite, posetite i lajkujte njihovu facebook stranicu. 👍

Da li ste probali TePe četkice?
Kako vam se dopadaju? 

 ☃ 🎄


14 коментара:

  1. Звучи интересантно :)

    ОдговориИзбриши
  2. Zanimljivo! I ja imam osetljive desni i verujem da sve završavam koristeći isključivo Paradontax pastu :) Ova četkica izgleda baš fino, sviđa mi se sužena glava! A nema onaj dodatak za čišćenje jezika?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, i meni je Parodontax baš pomogla, ogromna je razlika između nje i ovih ,,običnih'' pasti. Potrošila sam je nedavno, ali moraću ponovo da je kupim. Ne, nemaju taj deo... Samo posebno prodaju čistač jezika: http://dentamax.rs/proizvod-32-cistac-jezika.
      A, ova četkica je tako nežna prema desnima, nijednom mi se nije desilo da mi ih raskrvari. Opet, sve naslage sa zuba skine. Naravno, to zavisi i od paste, ali i četkica je tu od velikog značaja. :)

      Избриши
    2. Da sam juče umrla, ne bih znala da postoji posebno čistač jezika! :D Stvarno, prvi put vidim i baš sam iznenađena! Napredak i u oralnoj higijeni, definitivno!
      Baš ću sve dobro pregledati kad odem u Lilly!

      Избриши
    3. Haha, eto! 😁 Da, da, ja sam taj čistač videla prvi put u dm-u, mislim da je bio neki drugi proizvođač u pitanju. Nisam ih ni ja probala.
      Ne znam da li ćeš u Lilly-ju uspeti da nađeš sve, meni su ljudi iz TePe-a rekli da njihovih proizvoda ima u dm-u, Prima i Farma apotekama (pojma nemam postoje li u Nišu), ali i u Srbotrade apoteci. 😊
      Baš mi je drago što sam te zainteresovala, i jedva čekam da vidim da li si našla nešto za sebe! 💖

      Избриши
    4. Videću šta se nudi po našim Lillyjima i dmovima, a četkicu sigurno imam u vidu za sledeću kupovinu! :)

      Избриши
    5. Super! Nadam se da će ti odgovarati isto koliko i meni. :)

      Избриши
  3. hehehe imam istu cetkicu svetlo roze
    jako sam zadovoljna sanjima jer su mekane i dugo traju!
    https://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/12/my-top-turtleneck.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, mekana jeste, sad samo da vidim koliko će meni da potraje. :D Šalim se, promeniću je ja, svakako, za oko dva meseca. Drago mi je da se i tebi dopada! :*
      P.S. Izvini zbog kašnjenja sa objavom komentara. :/

      Избриши
  4. Девојке, ја вам предлажем да пробате ајурведски чистач језика. Не знам где може да се купи. Одличан је. Редовно чишћење језика спада у редовне ајурведске јутарње ритуале и сматра се важним (као и сва друга чишћења).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvini zbog ovolikog kašnjenja sa objavom komentara. Ne znam iz kog razloga mi se nije prikazao na mail-u. :(
      Pa, da li je to ovaj kakav TePe ima u ponudi? Hvala ti puno na preporuci! :)

      Избриши
  5. Koristim Medium, zadovoljna sam skroz, moja se ne "kliže" i ima gumirane detalje a i plastika je blago gumirana rekla bih :).

    Ima ih u Liliju odavno...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, takva mi treba, tako je mnogo zgodnije. Ja ih nisam viđala, moraću da pitam u Lilly-ju. Hvala ti. :*

      Избриши