INSIGHT šampon za suvu i oštećenu kosu

Ovo je šampon koji je dosta hvaljen među blogerkama, pa mu ni ja nisam odolela. ^.^ Pročitajte da li je zasluženo na dobrom glasu.




Od prošle godine, kako je počela moja težnja ka prirodnoj kozmetici, došao je red i na promenu dotadašnjih šampona punih sastojaka koji mi se ne dopadaju. Tragajući za nekim prirodnim šamponom, na blogovima sam nailazila na podeljena mišljenja, i nikako nisam mogla da se odlučim kojem od njih dati šansu. Među mnogobrojnim recenzijama šampona našle su se i one o INSIGHT šamponima, koje su uglavnom bile pozitivne. Bilo je tu dosta zadovoljnih korisnica.


INSIGHT šamponi nisu prirodni, ali sadrže dosta prirodnih ekstrakata i prirodnih ulja, a ono što mi se jako dopada je to što ne sadrže Sodium Laureth Sulfate o čijoj štetnosti sam dosta čitala.
Pošto sam naišla na podatak da je kod nekih ljudi ovaj šampon izazvao iritaciju, ili alergijsku reakciju, odlučila sam da za početak kupim pakovanje od 100 ml i proverim kako mi proizvod odgovara. Ovaj šampon, kao i mnogi drugi proizvodi, i to ne samo za kosu, mogu se kupiti u Alexandar Cosmetics radnjama, a ovde možete videte njihove adrese po gradovima. Na njihovom sajtu možete se informisati o ostalim načinima kupovine.
Ja sam se odlučila za šampon za suvu i oštećenu kosu, jer, u to vreme (kraj leta, početak jeseni prošle godine) mi je kosa bila prilično suva. Ne oštećena, jer je ne farbam, i jedina stvar čime je ,,maltretiram'' jeste fen (i to prilikom običnog sušenja, ne feniranja). Ali, nekako je bila dosta dehidrirana, pa sam tražila najbolji način da joj pružim hidrataciju.


Prošle godine imala sam dužu kosu (koja je uz to jako gusta), te sam pakovanje od 100 ml relativno brzo potrošila. Pošto nije bilo nikakvih iritacija, a čak mi se šampon prilično dopao, kupila sam isti, ali u pakovanju od 500 ml. Koštao je oko 450 dinara, ne sećam se tačne cene. 


Šampon dolazi u čvrstoj plastičnoj flašici sa pumpicom koja znatno olakšava doziranje. Redak je, i uopšte nije potrebna velika količina da biste lepo i temeljno oprali kosu. Sasvim dobro peni iako ne sadrži SLS. Miris je neobičan: jak, a u isto vreme jako prijatan. Ne mogu da ga definišem, ali mi se jako sviđa. :) Uopšte mi nije bio mučan, niti mi je smetao, baš naprotiv, uživala sam u njemu.
Kada se šampon ispere, kosa je mekana, i pod prstima se oseća da je čista. Umela je da bude čista i do 4 dana, ali mislim da je i 3 dana dovoljno. Ne volim da čekam da se uprlja da bih je prala. :D  
Čini mi se da bar za 1 dan odlaže pranje u odnosu na ranije šampone koje sam koristila.



Šampon kod mene nije izazvao nikakav svrab, peckanje, niti perut. Što se tiče njegovog uticaja na kvalitet i oporavak kose, tu nisam primetila neko posebno poboljšanje. Proizvođač kaže:
Šampon obogaćen prirodnim ekstraktima i velikom količinom prirodnih ulja, namenjen je zaštiti i oporavku suve i oštećene kose. Proizvod vraća elastičnost i fleksibilnost vlasi a ujedno je čini mekšom, sjajnom i zdravom.
Od svega ovoga kod mene je došlo samo do ekstremnog sjaja. :D Kosa mi se nikada nije sijala kao tada, zaista. I, možda je bila malo mekša na dodir. A, kako se meni čini, nakon potrošenih pola litra šampona, kosa nije bila znatnije oporavljena. Verovatno je trebalo da kupim masku ili balzam za kosu iz iste linije, i sigurna sam da bi rezultat bio bolji. Međutim, baš negde u to vreme sam kupila Alverde puter za kosu (o kojem sam pisala ovde) i nisam želela da dajem novac na još jedan proizvod. Ali, verujem da rezultati ne bi izostali da sam koristila još neki proizvod iz linije. Jer, smatram da šampon prvenstveno ima svrhu da temeljno opere kožu glave, spreči mašćenje ili perut, ali što se nege i oporavka kose tiče ne mogu da očekujem neka čuda.


Šampon mi je dugo potrajao, iako uvek po 2 puta šamponiram kosu. Nemam zaista nikakvih zamerki, i verovatno ću ga kupiti opet. Možda ću uzeti neki sa drugačijom namenom.
Ja sam tek pre nekoliko dana videla da na ambalaži piše da je proizvod namenjen isključivo za profesionalnu upotrebu. :) Ipak, ima ga u prodaji, a ponudu njihovih INSIGHT proizvoda za kosu možete videti ovde. Takođe, Alexandar Cosmetics možete pronaći i na facebook-u, ovde.

Za sam kraj, evo i sastojaka:


 Da li ste koristili neki od INSIGHT šampona?
Imate li iskustva sa INSIGHT proizvodima za kosu?




2 коментара:

  1. Ali sadrži konzervans Methylisothiazolinone koji je dobio ocenu 7 od 10 po pitanju iritacija dok je SLS dobio samo 3. Objašnjenje http://www.annmariegianni.com/ingredient-watch-list-methylisothiazolinone-the-toxic-ingredient-that-could-cause-nerve-damage/ kao i u mnogim drugim člancima koji se mogu naći na netu. Dovoljan razlog da ga izbegavam...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uglavnom je SLS kod šampona na početku liste sastojaka, a ovde je Methylisothiazolinone poslednji, tako da mi njegovo prisustvo ne smeta. :)

      Избриши