Riznica Zdravlja - Zdrava pasta za zube Menta



Verujem da mnogi od vas još uvek nisu čuli za ovu pastu za zube, prilično novu na našem tržištu. Konačno je dobila svoje mesto na blogu (potpuno zasluženo) i eto prilike da se sa njom upoznate.


O Zdravoj pasti za zube proizvođača Riznica Zdravlja iz Šapca već ste mogli čitati na blogu kod Ive, koja mi je ovaj primerak paste velikodušno poklonila (Hvala, Iva! 💗), kao i kod Ane, u njenom Kozmetičkom dnevniku. Pasta je kod mene malo duže čekala na upotrebu, jedino zbog toga što sam, u vreme kada sam je dobila, imala već par otvorenih pasti koje sam koristila naizmenično, pa nisam želela da im pridodajem još i ovu. Htela sam da se njoj posvetim sa više pažnje.


Pre nego krenem sa svojim utiscima, volela bih da podelim sa vama neke informacije o proizvođaču. Još 2010. godine kod njega se rodila ideja da napravi nešto novo i drugačije, a to je, za početak, pasta za zube bez štetnih sastojaka, prirodna i bezbedna. Primenjujući široko znanje iz hemije, tehnologije i medicine, stvorena je zdrava pasta za zube, a proizvođač najavljuje i još prirodnih proizvoda, kao što su vodice za ispiranje usta, antiperspiranti i zdrave kreme. Jedva čekam!😊
 


Na fotografijama vidite da se pasta nalazi u jako lepom, neobičnom pakovanju, a sam njen naziv, kao i svi podaci na ambalaži, ispisani su ćirilicom (kao i čitav njihov sajt). Proizvođač navodi da pasta u sebi ima sodu bikarbonu, a ne sadrži fluorid, veštačke zaslađivače, sulfate i parabene.
Divan miris mente osetićete već kroz kutiju, što se meni jako dopalo, jer volim takav prirodan, osvežavajuči, malo jači miris. Ako kojim čudom već uspete da odolite samom pakovanju, ovom mirisu teško da ćete moći. :)


Nesvakidašnje pakovanje (koga nisam mogla da se nagledam) skriva lepo ušuškanu tubicu od mekše plastike, a kada skinete zatvarač naići ćete na zaštitnu foliju, što kod ovakvih proizvoda jako volim. To je garancija da pre mene niko nije otvarao proizvod, a to mi je posebno bitno da znam kada su u pitanju prirodni proizvodi.


Sama pasta je pomalo nestašna, pa voli da se migolji na četkici, ali, ako budete samo malo pažljiviji, neće vam se desiti da spadne sa nje. Boja joj nije blještavo-bele, već prozirne, svetlije bele boje, i u njoj oštro oko može zapaziti sitne čestice, a ako ih i ne vidite, jezik će sigurno osetiti tu zrnastu teksturu paste. Ona je zaslužna za blagi polirajući efekat koji ova pasta pruža. 


Miris joj je divno osvežavajući, a ukus slatkast, pomalo ljut, i, za mene, vrlo prijatan. Ne isušuje usta u onolikoj meri koliko to čine obične paste za zube, a za sobom ostavlja svež dah, prijatnu hladnoću u ustima. Iako ne sadrži agresivne penušave supstance, ona jako dobro peni. Malene čestice koje sam spomenula, a koje potiču, pretpostavljam, od kalcijum karbonata, vrlo lepo poliraju zube, pa, ne samo da se dobija osećaj čistih zuba, već oni i izgledaju lepše; dakle, efekat je vidljiv. :) Baš zbog takvog efekta, pastu koristim najviše jednom ili dva puta dnevno (ujutru, obavezno), dok uveče koristim neku pastu koja je bez ovakvog polirajućeg dejstva. Smatram da bi za moje desni bilo previše da ih tri puta dnevno izlažem ovom blagom grebuckanju, ali, uz navedeni ritam korišćenja nije bilo nikakvih problema: desni nisu iritirane i ne krvare.

Što se ostalih sastojaka tiče, ovde ćete naći glicerin; ksilitol i steviju (prirodne zaslađivače koji se, pored toga što pasti daju lep ukus, bore protiv karijesa); etarska ulja nane i spearminta koji obezbeđuju svež dah.  
 

Ne mogu vam sa preciznošću reći koliko pasta traje, ali, ovako, u kombinaciji sa još nekom, prilično dugo. Ali, pod uslovom da je koristi jedna osoba. :) Kako sam videla kod Ive na blogu, cena paste kreće se između 260 i 300 dinara za 85 grama, a spisak prodajnih mesta možete pogledati ovde. Vrlo sam zadovoljna njome, jer je proizvođač ovde uspeo da u jednom proizvodu objedini i originalan dizajn i kvalitet i prirodne sastojke. Udruživši znanje sa željom i voljom da se stvori nešto novo, napravljen je, po meni, jako dobar proizvod. Sa nestrpljenjem iščekujem nove prirodne proizvode koje su najavili, jer bih to svakako želela da probam!


Lajkujte Riznica zdravlja fejsbuk stranicu i budite na vreme informisani o njihovim novitetima. 👍


Kako vam se dopada? 
Da li biste  želeli da je probate ili ste je možda već probali?

4 коментара:

  1. Od kada sam je prvi put probala - ne manjam je :D
    Baš mi je drago da se i tebi svidela :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je drago što tebi toliko odgovara, znam da ti retko koja tako prija. :) Odlična je, stvarno! :)

      Избриши
  2. Анониман10/19/2018

    Ja koristim Himalaya Dental cream i Complete care paste za zube i super su: ljutkaste, osvežavaju dah, hlade, dobro pene i imaju "prirodni" fluor!?
    Znam da je fluor problematičan, ali znam i da njegova lokalna primena stvarno čuva zube. Nisam više pametna.
    Hvala na preporuci za ovu pastu, ima sve što ja volim da ima jedna pasta za zube :-). Nemam više ni para ni živaca da isprobavam prirodne paste jer mi se dosta njih nije svidelo iako su po sastavu OK.
    Pozdrav svima, Jelena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Jelena, na komentaru i preporuci! :)
      Žao mi je što tek sad objavljujem komentar, ali baš me dugo nije bilo ovde. Nadam se da ti pasta odgovara, ukoliko si je isprobala. :)
      Veliki pozdrav! ^_^

      Избриши