KOOZMETIK testeri - II deo


Još malo KOOZMETIK testera: krema za ruke, losion za telo, balzam za usne i univerzalni melem





Sa ovim brendom ručno rađene (uglavnom) prirodne kozmetike upoznala sam vas u jednom od prethodnih recenzija (klik ovde), tako da se neću zadržavati na pisanju o samom brendu. Sve možete naći u pomenutom postu.

Prvo što sam potrošila iz ove grupe testera bila je krema za ruke. Radi se o proizvodu sa 99% prirodnih sastojaka. Proizvođač kaže da je pogodna za svakodnevnu negu, hidrataciju i zaštitu kože. Prirodni sastojci oporavljaju suvu kožu, čine je mekom i nežnom. Krema vrlo brzo prodire u kožu, tako da ne ostavlja mastan trag. Zreloj koži pruža elastičnost i mladolikost.


Što se mene tiče, saglasna sam sa svim ovim. Kao prvo, krema miriše bajno. 🌸 Odmah po nanošenju koža je neverovatno glatka, mekana i elastična. Ne mogu reći da li poboljšava kvalitet kože nakon duže upotrebe, ali sam trenutnim njenim dejstvom vrlo zadovoljna! Moja koža ruku je vrlo zahtevna, a ova kremica je uspela da joj vrati vlažnost i oporavi je.

Sastojci koji igraju glavnu ulogu su, svakako, kokosovo ulje, ši puter, ulje avokada, ulje makadamskog oraha, prirodni pčelinji vosak i vitamin E. Etarska ulja sandalovine, ruzmarina i nerolija (cveta gorke pomorandže) regenerišu kožu, daju joj elastičnost i mekoću, ali je i čine divnomirisnom.🌱

Krema se prodaje u tubici od 50 ml i košta malo više - 920 dinara.

Evo i svih sastojaka:

Aqua, Vegetable Glycerin, Butyrospremum Parkii (Shea Butter), Ethylhexylglycerin, Beeswax (Cera Alba), Tocopherol, Allantoin, Phenoxyethanol, Cetearyl Olivate , Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Sorbitan Olivate, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus aurantium Amara (Neroli) Flower Oil.



Losion, odnosno, mleko za telo, takođe osvaja svojim mirisom, koji je poput kakvog parfema. Prvo što osetite jesu vanila i kokos, a potom i stidljiva limeta. Dopada mi se što se miris dugo zadržava na koži. S obzirom da se radi o vrlo maloj količini proizvoda, i losion sam uglavnom mazala na ruke. Ako taj test prođe, znači da je dobar. :) Proizvođač obećava baršunasto nežnu kožu, hidriranost i umirujući efekat losiona. Za to su zaslužni ulje slatkog badema, ši puter, kakao puter, pčelinji vosak, vitamin E, aloe vera, kao i etarska ulja limete i lavande. Čini mi se da losion pruža osećaj sličan onome koji daje krema. Vrlo brzo ga koža upije, što kod ovakvih proizvoda jako volim. Ostavlja za sobom jedva primetan masnjikav trag koji brzo nestane, dok koža ostaje izuzetno glatka, mekana i nahranjena 



I ovde imamo 99% prirodnih sastojaka:

Aqua, Vegetable Glycerin, Potassium Palmitoyl, Butyrospremum Parkii (Shea Butter), Cetearyl alcohol, Prunus Dulcis (Almond) Oil, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice , Glyceryl Stearate, Ethylhexylglycerin, Cocoa (Theobroma Cacao) Seed Butter, Hydrolyzed Wheat Protein, Beeswax (Cera Alba), Tocopherol, Phenoxyethanol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Vanilla Coconut natural extract.

Ovo mirisno mleko za telo dolazi u pakovanju od 200 ml i košta 1.800 dinara



Jedan od dražih proizvoda mi je balzam za usne. 100% prirodan proizvod sa divnim sastojcima: pčelinji vosak, ulje slatkog badema, kakao puter, ši puter, kao i prirodni ekstrakti. Moj balzam je sa ekstraktom mandarine, a možete izabrati i čokoladu, jagodu, dinju i kombinaciju vanila-kokos. Mmm, ne zna se šta je lepše!💕


Balzam je blago narandžaste boje, prilično čvrst, dok ne krene da se topi pod prstima. Ostavlja nežan sjaj na usnama koji nije mastan niti težak, već prozračan i lagan. Iako nisam ljubitelj mandarina, miris mi se dopao jer nije jak, već osvežava i prija. Usne postaju nežne i glatke. Meni je za zimu potreban malo masniji balzam, poput alverdeovog, ali bih za proleće i leto volela jedan baš ovakav: lagan, svetlucav i mirisan.

5 ml balzama koštaće vas 360 dinara.



I, jedan od boljih proizvoda prirodne kozmetike koje sam imala prilike da probam: univerzalni melem.

Proizvođač kaže: 

,,Sve što vam treba u jednoj bočici! Čudotvorni prirodni melem najšireg spektra delovanja s izuzetno bogatom formulom koja ima antiseptična i isceliteljska svojstva. Koristi se za zarastanje rana, smirivanje kože i upalnih procesa, kod uboda insekata, alergijskih reakcija, opekotina od sunca, iritacija kože, suve i ispucale kože i krajeva kose''.


Sastav je 100% prirodan (sreća, radost! 😍):

Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Beeswax (Cera Alba), Tocopherol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea tree) Leaf Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Oil.

Jakog je, osvežavajućeg, prirodnog mirisa. Etarsko ulje limuna je, rekla bih, za to najzaslužnije. Guste je teksture, dosta mastan, tako da je najbolje koristiti ga uveče. Kožu oporavlja u trenutku! Ja sam ga se setila kada su mi ruke zbog hladnoće, sapuna, zaboravljanja mazanja kreme (dakle, sama sam kriva 😁 ) postale jako suve i grube, a on ih je tako brzo preporodio, da sam ostala u čudu. Najviše volim ovakve proizvode koji ne maskiraju loše stanje kože, već čine da se ona zaista oporavi. Mislim da je ovo KOOZMETIK proizvod koji mi se najviše dopada, od svih koje sam probala.

30 ml proizvoda košta 1.140 dinara. Iako deluje mnogo, mislim da je ovo jedan od isplativijih proizvoda, jer se ne koristi svakodnevno, i upotreba ne iziskuje veliku količinu preparata.   



Koliko sam mogla da procenim na osnovu testera, ovo su jako fini proizvodi, posebno balzam za usne i univerzalni melem. Uvek su mi draži potpuno prirodni proizvodi. 🌳
Sve dodatne informacije možete pronaći na KOOZMETIK sajtu ili facebook stranici.



Koji je vaš omiljeni KOOZMETIK proizvod?

Pišite mi svoje utiske! 



3 коментара:

  1. Ах, читање твојих текстова је право задовољство. Одлутам у неку другу васиону :) Хвала ти!
    Њихове производе нисам користила, верујем твојим рецензијама. Мислим да су скупи.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ulepšala si mi dan ovim komentarom! ♡ Hvala tebi. :)
      Jesu skupi, stvarno. Jedino je balzam za usne po ceni blizak balzamima drugih proizvođača ručno rađene (nesertifikovane) prirodne kozmetike.
      Jako su fini proizvodi, zaista. Verovatno su iz nekog razloga i skupi.
      Još jednom ti hvala na divnim rečima! :*

      Избриши
  2. Cene jesu visoke, tačno. Meni su se nekako najviše i dopali ovi proizvodi koji jesu potpuno prirodni, čine mi se kvalitetnim. Ali, opet, sigurno da postoje jeftinije zamene.

    ОдговориИзбриши