Delim sa vama recept koji sam objavila na blogu Vegetarijanka u kuhinji. 💗
Mislim da zdraviji slatkiš, koji je pored toga jako ukusan, nisam ni pravila ni probala. Od tri sastojka za pola sata, imaćete savršenu vegansku čokoladnu poslasticu bez šećera.
Recept sam preuzela sa bloga Na tanjiru
i možete ga videti ovde. Još kada sam ga prvi put videla znala sam da ću morati
da ga probam, samo je bilo pitanje vremena.
Recept je krajnje jednostavan, a, što je
najbolje, količinu sastojaka možete lako menjati i prilagođavati svom ukusu. Evo šta vam
je potrebno za ovu zdravu poslasticu:
Sastojci:
- oko 300 - 350
g svežih urmi
- 150 - 200 g
mlevenih oraha
- 30 - 40 g
kakaoa + za posipanje
Način pripreme:
Pošto sam koristila sveže, a ne suve
urme, nisam ih držala potopljene u vodi pre upotrebe. Ukoliko se vi odlučite za
sušene urme, ne bi bilo loše da ih pre pripreme potopite na 10-ak minuta u
vodu. Sveže urme sam oljuštila, izvadila koštice i zgnječila viljuškom tako da
sam dobila potpuno kašastu smesu. Zatim sam tome dodala kakao, a nakon toga sam
polako dodavala mlevene orahe, dok nisam dobila lepu smesu koja se ne lepi
toliko za prste. Do 200 g oraha bilo je dovoljno. Dakle, dobija se smesa slična
testu. :) Od te smese odvajam manju količinu i oblikujem loptice. Kada potrošim
celu smesu, bombice pospem kakao prahom, ali mogu se valjati i u orahe. Meni sa
kakaom lepše izgledaju. I, to je to!
Bombice su jakog čokoladnog ukusa, vrlo slatke,
skoro pa preslatke. Savršen je osećaj kada jedete nešto tako dobrog ukusa, sa
saznanjem da je još i vrlo zdravo! Od ove količine dobićete 20 - 30 kuglica,
zavisno od njihove veličine. Ja sam ih čuvala u frižideru. Da nisu ovako dobrog
ukusa mogle bi dugo da potraju i budu sveže, a ovako, nestanu vrlo brzo. 😁
Pišite mi svoje utiske, ukoliko
isprobate recept. 😊
Prijatno! 🍪 🍫
Нема коментара:
Постави коментар