Alverde dvofazno sredstvo za skidanje šminke


Ovaj proizvod sam kupila pre više od pola godine. Trebalo mi je nešto za skidanje šminke sa očiju, po mogućstvu prirodno. Dvoumila sam se između ovog i još jednog Alverde skidača šminke, i na kraju se opredelila za ovaj. Da li sam pogrešila, pročitajte u nastavku.



Reč je o dvofaznom sredstvu za skidanje šminke, što znači da sadrži uljani i vodeni deo koji se mućkanjem pre upotrebe sjedine. Dakle, ulja u društvu sa blagim tenzidima trebalo bi da čiste, a ujedno i neguju kožu. Evo reči proizvođača:
Sredstvo sa negujućim uljima. Kombinacija ekstrakta badema i avokada iz kontrolisanog biološkog uzgoja neguje i smiruje osetljivu kožu lica. Ekstrakt aloe vere i ulje jojobe daju koži vlažnost. Bez sintetičkih konzervanasa, pogodno za osobe koje nose sočiva. Oftalmološki ispitano. Pogodno za vegane i vegetarijance. 

100 ml zelenog čistača nalazi se u simpatičnoj plastičnoj ambalaži. Njegov miris mi se nikako ne dopada, ali sam nekako morala da se naviknem. Ne umem vam reći na šta me podseća. Nekako je mučan i za mene jak i neugodan. Međutim, ako je neki kozmetički preparat stvarno delotvoran, nikako ga ne odbacujem samo zbog njegovog mirisa. Tako, ni ovde to nije od naročitog značaja. Bitan je učinak. Na moju žalost, i po tom pitanju me je ovaj proizvod jako razočarao. :/  


U skidanju šminke nije se baš pokazao. Posebno kada je u pitanju šminka sa očiju. Nikada nisam uspela da je potpuno skinem ovim proizvodom. O osećaju čiste kože nema ni govora! Kao da je u njegovom sastavu previše ulja, pa je koža nakon čišćenja njime bukvalno masna, a ujedno imate osećaj da šminka nije u potpunosti uklonjena. Još jedna negativna stvar je ta što, kad ga nanesem na vaticu, on nestane. :D Mislim, tu je, ali brzo prodre u dublje slojeve vate, pa se zato i brže troši. Kad bih uzela da sklonim gornji sloj vate da bih došla do tonika, i tako krenula da čistim lice, došlo bi do neprijatnog penušanja ovog sredstva, što je meni stvaralo grozan osećaj na licu. Verujem da su glavni krivci za takvu reakciju Sodium Coco Sulfate, Coco Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate i Sodium Cocoyl Glutamate. Neki od njih sigurno jeste. :) Reč je o blagim tenzidima, koji dolaze iz prirodnih izvora, ali me baš zanima koliko je njihovo prisustvo ovde zaista neophodno.


Da ne bude da ovaj tonik ima samo loše strane, evo i nekih dobrih: nije bilo nikakvih iritacija očiju, novih bubuljica ili isušene kože. Nije toliko loš ako njime prebrišem lice koje sam prethodno umila sapunom. Ali, nanošenje kreme nakon toga je loš izbor. :) Lice je već dovoljno masno. Pa čak i nahranjeno. Uglavnom ga koristim uveče, pa i bez nanošenja kreme, lice je ujutru hidrirano i mekano. Kako i ne bi, kada su tu ulja soje, jojobe, masline, suncokreta, kao i glicerin, ekstrakti aloe, avokada, badema i kivija. Ali, ništa ne može nadomestiti osećaj čistoće koji proizvodi koji su tome namenjeni prvenstveno treba da pruže. A toga ovde nema...

Evo i svih sastojaka: 


Jedini razlog što ovaj proizvod još uvek nisam potrošila je taj što sam u međuvremenu došla do Eucerinovog micelarnog fluida za čišćenje (o kojem sam pisala ovde) i koji je od ovog neuporedivo bolji! Ovo Alverde sredstvo za skidanje šminke ću sigurno potrošiti do kraja, ali je sasvim izvesno da ga više neću kupovati.


 Da li ste probale ovaj proizvod?

Koje sredstvo za čišćenje lica biste mi preporučile?
Očekujem vaše odgovore! :*

2 коментара:

  1. Koristim ovaj dvofazni skidač za oči i ja sam zadovoljna.
    Ne skida ništa lošije od Aure ili Nivee a prirodan je.
    Za lice koristim Bioderminu micelarnu Sebium, imam masnu kožu i ne bih ga koristila na cijelom licu, ali za oči je super jer mi je micelarna jaka za tu regiju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, pa, super što ti odgovara! ^_^ Sa mnom se brzo posvađao. :D Kao što sam i pomenula u postu, Eucerin micelarni fluid mi je neuporedivo bolji, ujedno i najbolja micelarna koju sam probala. Ni Aurin ni Nivein nisam probala, kao ni Bioderminu micelarnu. Dvofazni skidači više ne! :D

      Избриши