Balea micelarna voda sa vodom cveta jasmina


Malo odstupanje od prirodne kozmetike u vidu jednog Balea noviteta.


Ova micelarna voda pojavila se u pravom trenutku. Upravo onda kada sam razmišljala šta da kupim za skidanje šminke, na dm fejsbuk stranici objavljena je fotografija ovog proizvoda, i moje dileme su istog trena rešene! Simpatično pakovanje, solidan sastav i povoljna cena bili su dovoljni da ovom proizvodu dam šansu.


Maleno buckasto pakovanje od čvrste plastike u sebi čuva 200 ml micelarne vode. Meni je ova bebi roze boja u kombinaciji sa svetlo plavom baš simpatična, nekako mladalačka i nežna. Poklopac se lepo zatvara i nemoguće je curenje proizvoda, a kroz mali otvor prilično je nemoguće izlaženje više vode nego što vam je potrebno. 


Proizvod je namenjen svim tipovima kože. Posebno je namenjen mladoj koži. Uklanja šminku, čisti lice i deluje kao tonik za lice. Formula sa micelama uklanja šminku i prekomerni sebum. Ublažava nejednakosti na koži. Za čistiju sliku kože (izgled, pretpostavljam?!). Sadrži pantenol, glicerin i vodu cveta jasmina. Ne sadrži parfem.

Upotreba: naneti na tufer i po potrebi očistiti lice, usne i predeo oko očiju.
Dermatološki i oftalmološki ispitano. Pogodno za vegane.


Prvo što mi se dopalo kod ove micelarne vode i što se videlo odmah pri prvom korišćenju je to što je ekonomična, odnosno, tufer ne upija vodu tako da stalno morate da dolivate, već se ono što se na njega stavi maksimalno iskoristi (upravo suprotno je bilo kod Alverde dvofaznog čistača). Ne ostavlja za sobom lepljiv trag na licu, ali, ja ipak volim da nakon čišćenja micelarnom vodom isperem lice običnom vodom, a, neretko i sapunom.
Kao što sam gore napisala, micelarna voda kupljena je najviše zbog skidanja maskare. Ali... Kao i dve njene prethodnice (Eucerin DermatoCLEAN 3 u1 Micelarni fluid i Garnier micelarna voda) ni ova se u tom poslu nije naročito pokazala. Čini mi se da je čak za nijansu lošija od Eucerina. :( Doduše, trenutno ne koristim prirodnu maskaru (ako računamo da se ona lakše skida), ali, ipak, ne znam zašto bi i skidanje samo jednog sloja obične maskare za nju bio ovoliki izazov! Stvarno ume da me namuči i opet ne uspem da skinem baš sve. Možda bih i mogla, ali, zaista ne želim da besomučno trljam oči tuferom i rizikujem da mi popadaju sve trepavice! Ostatke maskare radije kasnije skinem umivanjem.



Što se tiče čišćenja lica, to je sasvim druga priča. Čisti detaljno, ne izaziva mi bubuljice i ostavlja kožu mekanom i glatkom. Nisam primetila da mi je ten zbog nje naročito ujednačeniji, bar se to ne vidi golim okom. 😁 Ja od nje tražim samo da mi lepo i detaljno očisti lice, a tako će valjda i koža vremenom izgledati bolje. :) Volim da njome očistim i vrat i dekolte, pa nakon toga koža izgleda osveženo i hidrirano. Čak i na vratu, gde je uglavnom dosta suva. Ponekad mi se čini da nakon nje i nije potrebna krema, posebno ne u ovim vrelim danima.


Kada je u pitanju sastav, ne bih želela da cepidlačim, svesna sam da ovo nije prirodna kozmetika. Izbegnuti su mnogi nepoželjni sastojci, pa mi se čini vrlo solidnim. Prosudite same! :)


Zaključak: slabo skida maskaru (za ostalu šminku ne znam), nimalo mi ne iritira oči, ne troši se brzo, lepo čisti lice, ne izaziva mi akne niti bubuljice i povoljna je (platila sam je 219 dinara, na popustu). Dakle, više argumenata ide joj u prilog, tako da bih ja, uprkos tome što se u skidanju maskare nije pokazala najbolje, ponovila kupovinu ove micelarne vode. Može se naći samo u dm drogerijama.
 

Da li koristite micelarne vode za čišćenje lica?
Koja vam je omiljena? 
💕 

4 коментара:

  1. Hm, probaj duže da držiš tufer na trepavicama, da micelarna stigne da je otopi (ako to već ne radiš). Ovako deluje skroz ok :) Cena je smešna. Meni je Eucerinova bila skroz dobra, sada koristim Biobazinu koja je takođe dobra, e sad, koja je bolja, paaa tu su negde :D Pisaću recenziju pa kontam da ću tad najbolje zaključiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Paaa, moguće je da držim kraće nego što bi trebalo. xD Probaću da budem strpljivija, hvala na savetu! :* I dopisaću, ako bude bilo nekih promena.
      Verujem da Biobaza ima bolji sastav od ove, je l da? Jedva čekam da čitam! Hvala na komentaru! :))

      Избриши
    2. Pa tu su negde, samo što Biobazina ima više prirodnih sastojaka (ekstrakt kamilice, krastavca, i narandže, + morska so...) ali i ova Baleina je skroz dobra sa sastojcima, tako da verovatno ću i nju probati u jednom trenutku :)

      Избриши
    3. E, baš čekam da čitam o njoj! A, Baleinu ako probaš, javljaj utiske! :)

      Избриши