Marigold Какао puter



Evo moje recenzije koja se našla na blogu Бобица u kategoriji ,,Gost na blogu''. Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa jednom tako divnom osobom koja stoji iza ovog bloga. 💖 Naravno da bih volela da se naše druženje nastavi. A vi obavezno posetite blog Бобица, jer ćete tamo naći mnoštvo detaljnih recenzija proizvoda prirodne kozmetike, a posetite i njenu facebook stranu. 😊


Ovo je pravo malo čudo u teglici! Savršena mazalica za telo sa mirisom čokolade dolazi nam pravo iz prirode. A kod mene se našla onda kada sam odabrala da, kao gost na blogu Бобица, pišem baš o njoj. Prema uslovima koje podrazumeva odeljak ,,Gost na blogu'' trebalo je da se opredelim za jedan proizvod prirodne kozmetike domaćeg proizvođača, a da cena tog proizvoda bude u vrednosti do 500 dinara. Bez mnogo razmišljanja opredelila sam se baš za ovaj proizvod. Ispostavilo se to kao jako dobra odluka. ;)
 


Ovo je hladno presovani, nerafinisani, 100% čist kakao puter, poreklom iz Obale Slonovače, proizvod preko kojeg sam se i upoznala sa Marigold kozmetikom. Radi se o proizvođaču prirodne kozmetike iz Apatina. Kako kažu, njihova kozmetika nastala je ,,kao rezultat velike ljubavi prema prirodi i prema svemu što je prirodno, iskreno i dobronamerno''. :)
50 grama mirisnog blaga smešteno je u preslatku malenu teglicu (pleonazam, znam, ali potpuno nameran :D). Veliki plus za Marigold, što se ove ambalaže tiče, jer, pre svega, radi se o ekološkom pakovanju, a i meni lično je mnogo draža staklena ambalaža od plastične. Kad potrošim puter, teglica će ostati za čuvanje sitnica. :)




Kao što možete videti, puter se nalazi u vrlo čvrstom stanju na sobnoj temperaturi. Nikako se ne može zahvatiti ili nagrebati noktom u nadi da će se otopiti u dodiru sa kožom. To se neće desiti. Zato se mora postupiti prema uputstvu navedenom na pakovanju:
,,Teglicu pre upotrebe potopite u vrelu vodu dok se puter ne istopi, a zatim ga nanesite na vlažnu kožu i umasirajte kružnim pokretima.''. Kako to izgleda u slikama, videćete na kraju posta.

Pre nego što iznesem svoje utiske o proizvodu, da vidimo koje su blagodeti kakao putera, prema rečima proizvođača:
 

Moja koža duguje jedno veliko ,,Hvala!'' ovom puteru. :) On ima moć da i najsuvlju kožu vrati u život!
Poučena tuđim iskustvom, nisam ovaj proizvod koristila za negu lica. Strah od začepljenja pora i pojave akni prevagnuo je nad mojom znatiželjom (,,kako bi puter delovao na licu?''), i zato to ostavljam smelijima i onima sa suvom kožom lica. Ali, mazala sam ga po vratu, i osim nekoliko sitnih bubuljica, nije bilo nikakvih problema. Iako piše da bi puter trebalo da se nanosi na vlažnu kožu, ja to nisam uvek radila. Kada ga nanosim uveče na ruke, umesto kreme, nikad ga ne ,,razblažavam'' vodom. Takođe, više volim da ga pred spavanje stavim na suva stopala, lepo utrljam, obujem čarapice, i sutradan se probudim sa savršeno mekom kožom.



Međutim, kada mažete veće površine kože, nakon tuširanja, tada je mnogo bolje nanositi ga na vlažnu kožu, iz nekoliko razloga:
1. lakše se nanosi;
2. puter se razredi, pa ćete ga manje trošiti;
3. brže i lepše će se upiti u kožu, pa ćete se odmah moći obući, bez straha da ćete izmastiti svu garderobu. :)

Ja ga ne koristim nakon svakog tuširanja, već, otprilike, 2 puta nedeljno. Mislim da nema potrebe za svakodnevnim nanošenjem, što se tela tiče. Stopalca i šake su drugo. ;)



Ovo je, sasvim sigurno, prava, bogata, jesenje-zimska mazalica za telo (verujem da bih leti njime mogla mazati samo ruke). Sada, kada se jesen već fino razbaškarila, ovo je sve što mojoj koži treba. Oporavak suve kože, vraćanje vlažnosti i elastičnosti, kvalitetna nega i neodoljiv miris - sve to pruža ovaj kakao puter. Koža ostaje dugo meka i glatka, vidno nahranjena i hidrirana. Malo nakon nanošenja ona već ne izgleda masno (ukoliko puter nanosim na vlažnu kožu), već negovano i blistavo. ^.^

Možda ja i nisam pravi predstavnik ljudi sa zahtevnom kožom (ona kod mene nije nigde toliko suva niti gruba, čak ni na stopalima), i ne znam koliko vremena bi bilo potrebno za oporavak izuzetno zahtevne kože. U mom slučaju, kvalitet kože se poboljšao već posle nekoliko mackanja. Ma, čini mi se, već posle prvog!

  
Iako je ovaj puter dosta masniji od mleka i krema za telo/ruke, čini mi se da ga koža ipak upija brže nego kada su u pitanju čista prirodna ulja. Po ponašanju na koži me podseti malo na kokosovo ulje koje nije toliko masno i koje se lakše upija od onih gušćih (maslinovo, ricinusovo...). Ipak, dovoljno je mastan da preko dana ne mažem ruke njime, već samo uveče, jer bih izmastila sve što dotaknem, i sigurno bih ga ubrzo skinula pranjem ruku. A i lepo je znati da su mi tokom cele noći ruke obavijene mirišljavim negujućim oklopom.  :)


Da zaključim: ovo je proizvod kojem ću se vraćati dokle god mi bude prijao (a prilično sam sigurna da će naše druženje potrajati). Čist prirodan proizvod kome ne mogu naći nijednu zamerku, pa ni to što moram iznova i iznova da ga otapam mi više ne smeta. To je bila jedina ,,mana'' koju sam mislila da navedem, ali sam se sada na to toliko navikla, da mi više nimalo ne smeta. Samo ga stavim da se otapa na vreme, i to je to. Nije to ništa u poređenju sa onim što сам sam dobila njegovom upotrebom: hidriranu, negovanu, mekanu kožu, a sve propraćeno mirisom čokolade, kome ja teško odolevam. :)

Evo obećanog prikaza otapanja putera:


Na sajtu Marigold prirodne kozmetike možete videti šta sve imaju u ponudi, kao i prodajna mesta gde možete naći njihove proizvode. Cene su, po meni, jako pristupačne, u kvalitet sam se uverila, pa ću sigurno probati još dosta njihovih proizvoda. Mislim da će neki od hidrolata ubrzo zauzeti mesto na mojoj polici. ;)
Ukoliko želite da budete u toku sa svim novostima i akcijama u vezi sa njihovim proizvodima,  lajkujte Marigold facebook stranicu


Da li ste probali Marigold kako puter i kakvi su vaši utisci?


Imate li svoj omiljeni Marigold proizvod?



2 коментара:

  1. Kupila sam ga i baš sam nestrpljiva da ga probam, ali hoću prvo da potrošim ceo ši puter, da mi se ne bi gomilalo. Mislim da će me ovo otapanje nervirati :) ali šta misliš, da li bi mogao da stoji pored (ili na) TA peći i da tako stalno bude u "mazajućem stanju"? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je u početku malo smetalo to stalno otapanje, ali sam se posle navikla, jer uglavnom ga koristim uveče, i znam: pola sata pre spavanja ga stavim da se otopi i posle je spreman za mazanje. :) Uf, nisam sigurna da li bi mogao stojeći na peći da se topi... On je baš, baš čvrst, i možda mu ta toplota ne bi bila dovoljna. Ništa ne brini, navići ćeš se na postupak otapanja, preći će ti u naviku. :D
      Jedva čekam da čitam tvoje utiske! Znam da si u jednom svom postu spominjala ,,probleme'' sa suvim petama. Verujem da bi ovim puterom to uspela da rešiš. Samo je potrebno redovno mazanje. ;)

      Избриши