KOOZMETIK testeri: gel za pranje lica, tonik i krema za lice



Veliko mi je zadovoljstvo pisati o proizvodima koji su u vrlo kratkom periodu, nakon svega nekoliko dana korišćenja, znatno poboljšali izgled i kvalitet moje kože lica. Predstavljam vam KOOZMETIK prirodnu kozmetiku. 🌸


Iza KOOZMETIK brenda stoje Jovana Antić i Daniela Stanković, ekonomista i arhitekta, zajedno sa svojim timom stručnjaka, a osnovale su ga u aprilu 2015. sa željom ,,da ljudima u Srbiji pruže zdravu negu, izuzetan kvalitet i uživanje u jednostavnosti i lepoti KOOZMETIK proizvoda''. Njihovo osnovno načelo glasi: ,,Bez kompromisa: DA svemu što je prirodno. NE svemu što šteti našem organizmu''. 🍀
 


Ja sam dobila priliku da se upoznam sa ovim divnim proizvodima tako što sam ih osvojila u nagradnoj igri na portalu časopisa Lepota i zdravlje. Silno sam se obradovala, i jedva čekala da proizvodi stignu! 😊 Ovim putem se zahvaljujem divnim devojkama iz KOOZMETIK-a (verujem da sam se sa njima dopisivala na facebook-u 😁) koje su bile predusretljive i veoma ljubazne. U paketiću koji sam dobila se, pored proizvoda o kojima danas pišem, našao prirodni kompakt šampon, a tu su bili i brojni testeri njihovih proizvoda.

U svojoj ponudi KOOZMETIK ima 100% prirodne proizvode, kao i one koji nisu u potpunosti prirodni, već je najveći deo proizvoda (89% - 99%) od prirodnih sastojaka. Ambalaža je zdrava, funkcionalna i svedena, od 100% recikliranog papira, a minimalistički dizajn me je u potpunosti osvojio!


S obzirom na to da se ovde radi o testerima, ne mogu vam preneti svoje ocene ambalaže, ali što se podataka o proizvodima tiče tu će mi pomoći KOOZMETIK sajt, na kome i vi možete naći sve što vas zanima u vezi sa njihovim proizvodima i sastojcima koje (ne) koriste. Nemojte misliti da na osnovu testera ne mogu doneti valjanu ocenu samog proizvoda, jer, potrajali su dovoljno dugo da mogu da stvorim sliku o njima, a gel još uvek nisam potrošila. ;) Pa, da krenemo baš od njega.


Proizvođač napominje da se ovde radi o blagoj i nežnoj formuli za čišćenje lica. Gel hidrira kožu i ostavlja je svilenkastom i mekom. Ja se apsolutno slažem sa ovim!
Za pranje lica potrebna je vrlo mala količina gela, koji na vlažnoj koži pravi skromnu, ali delotvornu penu. Nakon ispiranja koža je neverovatno meka, tako da imate utisak da je već nahranjena, hidrirana i da joj ne treba dodatna nega. Ima jako lep, osvežavajući miris, pravi dašak prirode, bez mučnih veštačkih aroma. Mandarina, lavanda, bergamot... dočarajte to sebi. 😌 Lice posle pranja biva blistavo, čisto, preporođeno. Ne, ne preterujem. Takav je moj utisak.
Ovaj gel namenjen je svim tipovima kože, a  94% sastojaka jesu prirodni sastojci:
- ekstrakt krastavca: dubinski čisti pore, osvežava kožu, sprečava melanogenezu, proces koji dovodi do pojave kožnih diskoloracija;
- hidrolat lavande: umiruje, omekšava i obnavlja kožu;
- pantenol: održava kožu hidriranom, podstiče odbrambeni mehanizam kože i čini kožu elastičnijom;
- limunska kiselina: poboljšava teksturu i boju kože i uklanja mrtve ćelije iz pora;
- eterična ulja mandarine i bergamota daju svež miris i dodatno stimulišu prirodno čišćenje kože.

Svi sastojci proizvoda su uredno navedeni na njihovom sajtu, što mi se jako sviđa. 

Evo svih sastojaka KOOZMETIK gela za čišćenje lica:
Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, D-Panthenol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chitosan Succinamide Solution, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Lauryl Glucoside,Polyoxyethylene (PEG-7) Glyceryl Monococoate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Aqua, Citric Acid, Citrus Reticulata (Mandarin) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil.

Gel se nalazi u bočici od 100 ml i njegova cena je 1.500 dinara.

 


Naredna faza u čišćenju je, svakako, tonik za lice. On se sastoji od čak 99% prirodnih sastojaka. Tu su sledeći darovi prirode:
- aloe vera: smanjuje perutanje i vraća elastičnost, smiruje upale kože;
- pantenol;
- biljni glicerin; održava kožu vlažnom i hidriranom;
- limunska kiselina;
- ekstrakt krastavca;
- cvet narandže: ima podmlađujuća i regenerativna svojstva.
 

Ovaj tonik zaista predstavlja završnicu u čišćenju i osvežava kožu. Takođe je potrebno vrlo malo proizvoda da bi se prebrisali i lice i vrat. Ali, svakako se troši brže od gela za čišćenje. Nisam osetila nikakvo peckanje, nije bilo crvenila, iritacija, stvaranja bubuljica, bilo kakvih negativnih pojava (kao i kada je u pitanju gel). Čak su mi se postojeće bubuljice izgubile, a ten postao vidno ujednačeniji. Čini mi se da su flekice ostale od ranijih akni počele da blede. Ali, ipak je bilo malo proizvoda za testiranje nečeg takvog što iziskuje ipak duži vremenski period. Što se tiče delotvornosti ovog proizvoda kod skidanja ostataka šminke nakon umivanja, tu vam ne mogu  ništa reći, jer se u poslednje vreme uopšte ne šminkam (ne, nimalo), jer mi tako baš prija. A, kako mi se koža od ovih proizvoda prolepšala, nema ni potrebe za šminkanjem. 😊 Šta da kažem osim da sam prezadovoljna ovim proizvodom. Skoro neutralnog mirisa, proziran, na nežan način čisti kožu, istovremeno je negujući.
Originalna ambalaža je od stakla, kao i moji testeri, a u nju je smešteno 100 ml tonika.

Evo i kompletne liste sastojaka:
Aqua, Citrus Aurantium (Orange) Flower Distillate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Triethanolamine, Carbomer, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexyl Glycerin, Disodium EDTA, Glycerine, D-Panthenol, Glycerin, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Ethylhexylglycerin.


I, treći, vrlo važan korak u nezi lica - nanošenje odgovarajuće kreme. Ja sam kao tester dobila onu namenjenu normalnoj i suvoj koži, tako da sam je mazala po obrazima i čelu, jer mi je koža mešovita. Bajnog mirisa, sačinjena od 99% prirodnih sastojaka, ,, pruža koži idealnu hidrataciju i održava njen mladalački izgled''. Koža je savršeno brzo upija, pa se zbog toga malo brže i troši. Nije teška, kožu u trenutku učini mekom i hidriranom. Tokom celog dana kao da na licu stoji zaštitni sloj, i koža je na dodir takva kao da je upravo namazana. A nije komedogena, ljudi moji! 😁 Moj najveći strah kada su kreme u pitanju - da mi ne začepi pore. Ova krema mi nije napravila ni najmanju bubuljicu, obožavam je. 💕


Da vidimo šta ona to ima, pa je tako divna:
- ulje slatkog badema: usporava pro­ces starenja, hrani i dubinski hidrira kožu, ublažava iritacije i zapaljenja;
- ulje jojobe: utiče na prirodno stvaranje kolagena i smanjenje bora, reguliše proizvodnju sebuma;
- shea puter delu­je protivupalno;
- hijaluronska kiselina: povoljno utiče na obnavljanje i zaštitu kože, doprinosi većoj elastičnosti i hidrataciji;
- vitamin E: štiti ćelije od slobodnih radikala, obnavlja i hra­ni kožu;
- eterično ulje geranijuma oporavlja suvu i umornu kožu;
- eterično ulje lavande smiruje kožu;
- eterično ulje ruzmarina regeneriše kožu.

Evo i svih sastojaka:
Aqua, Vegetable Glycerin, Potassium Palmitoyl, Butyrospremum Parkii (Shea Butter), Cetearyl alcohol, Prunus Dulcis (Almond) Oil, Glyceryl Stearate, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Wheat Protein, Beeswax (Cera Alba), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Hialuronic Acid, Tocopherol, Phenoxyethanol, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil.

60 grama kreme nalazi se u staklenoj teglici i košta 2.190 dinara.


Nadam se da sam ovim recenzijama uspela da vam dočaram svoje oduševljenje prikazanim proizvodima. Postajem veliki obožavalac ručno rađene prirodne kozmetike, a KOOZMETIK je tu odigrao značajnu ulogu. Još jednom vas podsećam na njihov sajt preko kojeg možete i naručiti proizvode, a možete ih naći i na facebook-u, kao i  na Instagramu.


Da li ste već probale neki od ovih proizvoda?



6 коментара:

  1. Диван текст и дивне фотографије, као и увек :) Проверих састав овог првог производа (гел) - видим да има састојака који баш и нису препоручљиви! Сматрам и да је скуп, али, код нас је све скупље него било где другде, тако да...! Мораћу да изгуглам шта се све сматра ''природном козметиком'' - да ли само оно што је 100% природно или... Ако неко зна, замолићу за одговор или неки линк.
    Поздрав теби :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga! :)
      Iskreno, nisam baš proveravala sve sastojke, jer, svesna sam da to nije u potpunosti prirodan proizvod. A, pošto se radi o maloj količini gela (testeru), progledala sam mu kroz prste. :) Sviđa mi se što je na svakom KOOZMETIK proizvodu naznačeno u kom procentu je to prirodan proizvod, tako da nas ne dovode u zabludu govoreći da je nešto 100% prirodno, a nije. Da, cena jeste veća... Ali, ako izuzmemo te ,,neprirodne'' sastojke :), ovaj gel je meni odličan. Nisam u skorije vreme naišla na neku umivalicu za lice na koju je moja koža ovako dobro reagovala!
      Hvala što me pratiš i čitaš, i hvala na komentaru! :*
      Šaljem ti veliki pozdrav!
      Nadam se da će se neko ko je upućeniji u prirodnu kozmetiku javiti i rešiti nedoumice koje si navela. :)

      Избриши
  2. ZA mene nažalost gel i tonik su ogromno razočaranje. Gel sadrži sastojak koji je zamena za silikon i jedina uloga mu je da "došminka" glatkoću koja se može postići silikonima. Vrlo sam alergična na tvrdnje proizvođača koje stavljaju na proizvode za higijenu, kao što je to da neguju i hidriraju - zadatak čistača jeste da čisti, on ne može da neguje jer se sa kože momentalno spira, ono što ostavlja za sobom uglavnom su Potempkinova sela. Ali to i nije najveći minus. Najgore sam se provela sa tonikom koji ima visoku koncentraciju supstance koja mi je najverovatnije napravila izrazito burnu reakciju. Nakon prvog korišćenja zaradila sam crvenilo i plikove, sve je izgledalo kao da imam opekotine, plus blago peckanje. Dakle, trietanolamin je najverovatniji krivac, on je poznat iritans zabranjen u delu sveta, a tamo gde je dozvoljen, udeo je striktno ograničen (čini mi se na 0,5%). Najtužnije je to što stoji da je tonik 99% prirodnog porekla što ako se ovlaš baci pogled na sastojke, ne može biti tačno. Vrlo mi je žao što je ovaj brend zanemario vrednosti na koje je na početku pazio. Tako lako su mogli napraviti fenomenalan tonik za lice i to potpuno prirodan. Velika šteta. Probala sam i njihove kreme, to mi još od samog početka ipak nije leglo, jednostavno, kreme za lice je veoma teško napraviti, a njihove se nimalo ne razlikuju u osnovi međusobno. Znoje se puno, teške su mi... Najbolji mi je losion za telo, regeneratori za kosu, univerzalni balzam.
    ZA Bobicu - prirodnom kozmetikom se ne smatraju samo prirodni sastojci već su dozvoljeni i određeni sintetski konzervansi, emulgatori i slično. Kvalitet prirodne kozmetike određuju standardi u kozmetici, a nosioci tih standarda su sertifikaciona tela koja strogo kontolišu svaki aspekt uzgoja, formulacije, punjenja, pakovanja, ambalaže i svega ostalog. Najprostiji primer je sapun - ručno rađeni, ili kako se na domaćem tržištu voli nazivati "prirodni" sapun, nikada ne može biti prirodan jer se u njegovom spravljanju koriste veoma opasne sintetske supstance koje u saradnji sa prirodnim uljima tvore odlična (i ako se zna zanat, bezopasna)sredstva za čišćenje kože tela.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puno ti hvala na ovako detaljnom komentaru i podeljenim iskustvima. :) Izvini što mi je ovoliko trebalo da objavim komentar, nekoliko dana nisam ulazila na blog. :/
      Srećom, ja nisam imala problema sa ovim proizvodima, baš nikakvih. Hvala ti što si mi skrenula pažnju na pojedine sastojke. Ja inače detaljno proveravam sastav proizvoda, a sad ne znam šta mi bi :), verovatno sam išla na poverenje pa se nisam previše udubljivala. :(
      Trenutno probam još neke njihove testere, a čeka me i čvrsti šampon za koji videh da je dosta hvaljen. Videćemo kako će se pokazati.
      Uvek se radujem komentarima onih čije blogove volim da čitam i pratim. Hvala ti!
      Pozdravljam te!

      Избриши
  3. Skupi su, kao da su sertifikovani a nisu.
    Ako treba da dam isto novca za njih ili Dr Haušku, za mene nema dileme.
    Malo su se zaigrali stvarno. Da ne pominjem Alverde koji je mnogo povoljniji a sertifikovan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da je skupo - jeste! A i nisu potpuno prirodni proizvodi. Kako se sporo troše, verujem da se isplate, ali opet...

      Избриши