Alverde XXl Volumen maskara


Došlo je vreme da proizvodi dekorative brendova prirodne kozmetike zavladaju u mom neseseru! Prvi korak ka tome je kupovina Alverde maskare.


Kupila sam je pre nešto više od mesec dana i platila je oko 300 dinara (na popustu). Maskara dolazi u klasičnom plastičnom pakovanju sa 12 ml proizvoda. 
Sve do tada koristila sam različite maskare manje ili više poznatih brendova, i uglavnom bila zadovoljna njihovim učinkom. Međutim, moja odluka da se okrenem prirodnoj kozmetici uključuje, naravno, i dekorativnu kozmetiku. Bilo bi mi besmisleno da za negu biram isključivo proizvode prirodne kozmetike, dok je šminka puna sastojaka od kojih inače bežim. I, tako mi u pomoć pristiže Alverde (ko bi drugi?!). :D


Pri kupovini maskare važno je da znate kakav efekat želite da postignete. Ja od maskare tražim samo da mi malo produži trepavice, da ih ne lepi već da ih lepo začešlja, i to je to. Moje trepavice su prirodno crne i guste, tako da mi treba nešto da ih samo malo naglasi i produži. Ova maskara je u tome uspela!


Znajte da od XXl volumena nema ništa! :) Dobićete XL volumen, najviše! :D Ekstremnom volumenu se nisam ni nadala, niti mi je to bilo bitno, tako da, što se toga tiče, nisam nimalo razočarana. Nisam napomenula da je u pitanju crna maskara. Četkica je fina, ,,buckasta'', i ne slepljuje trepavice, već uspeva da ih fino razdvoji i blago uvije.


Na ambalaži nema ispisanih sastojaka (postoji samo oznaka da dodatne informacije treba potražiti na nekoj dodatnoj etiketi, kartici, papiriću...), već samo podatak da je ovo maskara sa fito kolagenom i ekstraktom bambusa. Proizvođač takođe navodi da je proizvod oftalmološki ispitan, i da je pogodan za osobe koje nose kontaktna sočiva. Kod mene ova maskara nije izazvala nikakve iritacije, peckanje i crvenilo očiju ili nešto slično.


Nakon mesec dana korišćenja (ne svakodnevnog) ove maskare, mogu reći da mi se jako dopada, i da ne planiram da je menjam, bar ne u skorije vreme. Ona je sve ono što ja od maskare očekujem, a pritom znam da koristim proizvod sertifikovane prirodne kozmetike. ^.^ 
Jedina loša strana je ta što maskara nakon nekoliko sati pomalo krene da se razmazuje ispod oka (a ja na donje trepavice ni ne stavljam maskaru), ali to je prisutno samo u maloj meri, i ništa što potez maramicom ne može da reši. :)   


Malo je nezahvalno pisati o ovakvim proizvodima, jer sve je stvar subjektivnog mišljenja. Nekome ko ima retke i slabe trepavice ova maskara verovatno ne bi odgovarala (izuzev ako želite samo malo naglašene trepavice). Ja mnogo više volim prirodan izgled, malo naglašavanja prirodne lepote, pa, ako smo istomišljenice, onda je ovo idealna maskara za vas. :)

Da li ste probale neku od Alverde maskara?
Kakvi su vaši utisci? 

6 коментара:

  1. Kod mene i nema neke velike razlike. :'D Naročito na fotografijama. :) Super, pogodila sam pravu! Koje si još njihove probala? :*

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti. :* Zasada ću se držati ove. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post, jedva cekam da nam napises jos recenzija o proizvodima prirodne kozmetike 😄

    Uclani se na moj blog ukoliko zelis e-s-wonderland.blogspot.com xoxo

    ОдговориИзбриши
  4. Baš mi je potrebna maskara, a htela sam malo da promenim, tako da je post naišao u pravo vreme. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa, baš mi je drago! :))) Nadam se da ćeš biti zadovoljna koliko i ja. :) Ukoliko je budeš probala, javi nam utiske. ^_^

      Избриши