Cosnature balzam za usne Neven



Pretrpana balzamima za usne, htela-ne htela, moram redovno da ih koristim. :) Na sreću, ta navika nije mi strana, ali, tek u poslednje dve godine usne negujem isključivo prirodnim balzamima. Tako će biti i ubuduće. Nakon obožavanog Alverde balzama, stigao je još jedan nevenko, sada iz Cosnature porodice. Čitava recenzija svešće se zapravo na upoređivanje ova dva balzama. Tako vam najbolje mogu dočarati svoje utiske.


O ovom proizvođaču prirodne kozmetike pisala sam u okviru recenzije njihove kreme za lice. Cosnature me i dalje jako podseća na Alverde, s tim što mi je Alverde kozmetika neuporedivo draža. 💕


Proizvođač kaže:

Cosnature Calendula balzam za usne sa uljem nevena organskog porekla i zaštitnim vitaminom E, intenzivno neguje osetljive usne. Čuva ih od isušivanja i pomaže u slučaju hrapavih usana.
Rok upotrebe je 12 meseci po otvaranju. Balzam teži 4,8 grama i nalazi se, kao što vidite, u klasičnom, uobičajenom pakovanju. Ništa senzacionalno. :)


Za razliku od bezmirisnog Alverde-a, ovaj ima neki fin miris, doduše, neodređen. To je, verovatno, zasluga parfema navedenog u sastojcima. Ne zadržava se dugo na usnama, brzo izvetri. Nadam se da se radi o parfemu koji potiče od prirodnih esencijalnih ulja. Natrue sertifikat mi poručuje da ne bi trebalo da sumnjam. 😀 Ipak, ne dopada mi se što nisu, poput Alverde-a, precizno naveli sastojke, odnosno, poreklo istih.


Balzam na usnama ostavlja bezbojan sjajan trag koji dugo traje. Za nijansu je manje mastan od Alverde-a, laganiji je i slabiji u nezi usana. Iako ga nanosim 2-3 puta dnevno, plus uveče (neizostavno!), opet mi se desi da mi ujutru, pre prvog nanošenja tog dana, usne budu suvkaste i ljuspaste. Ne dešava se to svakodnevno, ali, pored tolike nege ne bi trebalo da se dešava uopšte! Ujutru ne osećam da mi je koža usana fino nahranjena i meka kao kada bih pre spavanja stavila voskasti Alverde. Zimski period ipak traži malo ,,jaču'' negu kože, i, mislim da Cosnature, prosto, nije dorastao tom zadatku. Za vreme drugih godišnjih doba on može biti dobar izbor. Ali, i pored toga, ne razmišljam o njegovoj kupovini. Uvek ću se radije opredeliti za Alverde balzam, čija je čak i cena niža!


I Cosnature brine o životnoj sredini, pa ćete i ovde na ambalaži pronaći  oznaku FSC, kojom se potvrđuje da su prirodni resursi za izradu ambalaže dobijeni iz šuma kojima se odgovorno upravlja. 🌿


Balzam koji me na početku oduševljavao čineći moje usne naizgled hidriranim, dok nisam shvatila da je takvo njegovo dejstvo samo trenutno, te da na duže staze ne pruža koži naročitu negu. Zato i stvara tu potrebu da stalno mažete usne, jer, jedino tako imate utisak da je koža nahranjena. Čim se balzam obriše, usne krenu da se suše, i tako sve ukrug. Nisam to odmah uočila, jer sam ga neko vreme koristila uporedo sa Alverde balzamom. Međutim, kada sam prešla samo na Cosnature, videla sam šta on zapravo radi. Potrošiću ga do kraja, sigurno, ali, tu će se naše druženje i završiti. 



Da li ste probale ovaj balzam za usne?

Kakva su vaša iskustva sa njim?

4 коментара:

  1. Koristila sam ga odavno, ali mi je ostao u lepom sećanju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, čitala sam kod tebe o njemu. :) I ja sam imala drugačiji utisak na početku, ali nakon duže upotrebe vidim da nije to - to. :/ Možda ti je koža usana manje zahtevna od moje. :)

      Избриши
    2. Nisam probala njihove! Nisi ni ti do sada? Jao, a Eos, pisaću o njemu, uopšte me nije oduševio, što se nege tiče. :( Sasvim prosečan!

      Избриши
    3. :( Uf...
      A čekam da probaš Hurraw! pa da čitkam recenziju. ^.^

      Избриши