Cosnature krema za lice Nar


Sa Cosnature prirodnom kozmetikom sam se prvi put upoznala preko ove kreme. Nisam bila naročito informisana o njihovim proizvodima, i čini mi se da kod nas nisu ni blizu popularni kao Alverde kozmetika  (na koju me Cosnature, koji je takođe nemački brend, neodoljivo podseća).
 
 
Cosnature kozmetika, poput Alverde, nosi NaTrue sertifikat (o njemu se možete informisati ovde), ne sadrži sintetičke mirise, boje i konzervanse; sirovine na bazi mineralnih ulja, niti silikonska ulja.  Takođe, na ambalaži možete videti oznaku FSC, kojim se potvrđuje da su prirodni resursi za izradu ambalaže dobijeni iz šuma kojima se odgovorno upravlja.
O samoj kozmetici nisam našla puno podataka (naročito ne na srpskom jeziku), i nijednu recenziju ove kreme na našem jeziku. I tako, bez ikakvih predrasuda i ,,tereta'' tuđih mišljenja i iskustava, upustila sam se u isprobavanje. :)


Proizvod je smešten u plastičnu tubicu, a potom u kartonsku kutijicu, i teži 50 ml. Klasika. Radi se o dnevnoj kremi sa narom, a namenjena je zatezanju lica. Pre no što iznesem svoje utiske i svoja zapažanja, evo reči proizvođača:


Kao što vidite, ovde se javlja kontradiktornost! Dnevna krema se nanosi uveče. :'D  Totalna nelogičnost, ali dobro, probala sam je i kao dnevnu i kao noćnu. :)

Moram da napomenem da sam ja ovu kremu dobila na poklon (Zajedno sa Cosnature balzamom za usne o kojem ću takođe pisati. Kad neko zna šta volim .), i nadam se da mi još uvek nije potrebna anti-aging nega! :D Međutim, kako je ovo potpuno prirodna krema (puna hranljivih ulja), pomislila sam da neće smetati ako je i u ovim godinama budem koristila. 


Krema je jako lepog, slatkastog mirisa, i fine teksture. Lako se razmazuje iako je dosta gušća i masnija od Alverde kreme. Nisam znala kako će moja mešovita koža reagovati na nju, jer na samoj kremi nije navedeno kakvom je tipu kože namenjena. Bilo mi je bitno da mi ne zamasti dodatno t-zonu, a sa druge strane, da dovoljno dobro hidrira suvlja područja (obraze). Odmah nakon nanošenja vidi se da je koža nahranjena i hidrirana. U trenutku postaje svežija i blistavija i to mi se jako dopalo! Utisak da mi lice deluje zategnutije nisam imala. Svežije i hidriranije - da, što je meni sasvim dosta. Borice smejalice uspešno zagladi i sakrije, ali to je samo trenutni učinak. O njenom većem anti-aging delovanju ja nisam podobna da pišem.  


E, sada... Ovde baš izostaje mat efekat. :( Koža na bradi vrlo brzo po nanošenju krene da prosijava, pa zatim i nosić, i to više nije to. Kako ne koristim puder, taj sjaj ne mogu da prikrijem, i to onda ne izgleda baš lepo. Koristila sam je uglavnom preko dana, jer sam primetila da mi uveče kreme i ne prijaju mnogo, posebno u toplijim danima koji su sada iza nas. Još jedan ,,problem'' sa ovom kremom je to što mislim da mi je upravo ona izazivala pojavu akni. Ne onih strašnih upaljenih, ali ipak upornih akni kojima je trebalo neko vreme da se povuku. Tada bih prestala sa korišćenjem ove kreme, pa nakon nekog vremena opet počela, da bih utvrdila da li je zaista ona uzrok čepljenju pora, i izgleda da jeste. Moguće da su neki od sastojaka (verovatno neko ulje), u mom slučaju komedogeni (više o komedogenosti ovde). 

A evo i svih sastojaka:


Suncokretovo ulje, ulje semena nara, badema, ulje babasua (dobijeno od specijalnog kokosovog ploda), jojobe; vitamin E, Q10, voćna kiselina...

Puno ulja, alkohol na visokom mestu (cetearyil alcohol, potencijalno komedogen!), verujem da je to bio uzrok stvaranju bubuljica. Jedna stvar koja me malo zbunila jeste prisustvo voćnih kiselina u dnevnoj kremi. Koliko znam, nije baš dobro izlagati se suncu nakon korišćenja tih kiselina. Moguće da je njihovo prisustvo ovde zanemarljivo, a možda krema ZAISTA treba da se nanosi uveče. :D Volela bih da se u komentaru javi neko ko zna više o tome. :)

Da zaključim: Krema jako fina što se hidratacije i hranljivosti tiče. Zaista pruža celodnevnu negu i tu nemam nikakvih zamerki. Jako mi je krivo što ume da mi zapuši pore, ali zato je sada nanosim samo na određene delove lica, ne na one najmasnije. Dobra je u postizanju svežeg izgleda za tren oka, i verujem da bi ,,podmladila'' kožu kojoj to treba, učinila gipkijom i mekšom. Suvu kožu jako dobro hidrira. Nemojte odustati od nje samo zbog toga što meni nije u svim aspektima odgovarala, to je sve subjektivna stvar. Nikako nije zaslužila da je odbacimo. :)  


Mislim da se cena kreće negde između 350 i 400 dinara, može se naći u dm-u, a verujem da je  na akcijama možete kupiti znatno jeftinije. Negde je u rangu sa Alverde kremama.

Da li ste probale ovu ili neku drugu Cosnature kremu?
Kakvi su vaši utisci?  

1 коментар: