Freshka Gora ,,Blago licu mom'' krema za lice

Iiii, evo prvoaprilskog posta! :) Pre tačno mesec dana sam napravila ovaj blog, a čini mi se da je prošlo mnogo više. :)
Za ovako sunčan i veseo dan pripremila sam vam recenziju prave prolećne kreme za lice. Na proleće me asocira njena preprepreslatka ambalaža. ^.^

 


Ova potpuno prirodna krema se našla u paketiću zajedno sa Freshka Gora dezodoransom o kome sam već pisala ovde, a koji mi je poslala Iva sa bloga Prirodna kozmetika

Kao što vidite, dizajn ambalaže je beskrajno simpatičan, i prosto vas mami. Kutijica je od plastike, a ispod poklopca nalazi se zaštitna folija, što jaaako volim.
Kada skinete foliju, ugledaćete narandžastu kremicu, (medeni balzam) koja oko sebe širi miris narandže i, meni se čini, ruzmarina. Malo neuobičajeno za kreme, priznajem, nisam navikla na tako nešto, ali brzo sam se navikla. Ovo i nije klasična krema, već više liči na melem, odnosno, kako i oni sami kažu, balzam. Miris je malo jači, ali ubrzo nakon nanošenja krene da bledi, tako da mi nije smetao.


Krema je dosta gusta i masna, pa sam se malo uplašila kako će moja mešovita koža reagovati na nju. Posebno sem strepela kakvu će reakciju izazvati na T-zoni lica, ali, na moju sreću, taj strah je bio neosnovan. :)

Pored toga što na pakovanju piše da je ovo balzam za noć i dan, u početku sam ga isključivo koristila samo kao noćnu kremu. Nanosila sam ga na vlažnu kožu lica, jer se tako lakše razmazuje i koža ga lepše upije. Na sajtu Freshke Gore kažu:


Namenjen svim tipovima kože, ovaj potpuno prirodni balzam za negu se nanosi na suvu ili vlažnu kožu lica. Pogodan i za masnu, problematičnu kožu, za ublažavanje bora i za smirivanje crvenila posle brijanja/ depilacije.



Kada bih je nanela uveče, lice bi mi ujutru bilo sveže, mekano i koža je delovala nahranjeno.
Podstaknuta tom lepom reakcijom moje kože, htela sam da vidim kako će krema delovati ako je nanesem na lice ujutru.  Međutim, koža nikako nije htela da je upije i celo mi se lice sjajilo tokom čitavog dana. Imala sam osećaj da je krema tu, na licu, kao neki zaštitni sloj koji je tu na površini i ništa ne radi sa kožom. Zaključila sam da je ova krema (u mom slučaju) definitivno samo za noć. Ne mogu ni da zamislim da preko nje stavim puder!



Nije mi izazvala nove bubuljice, bilo ih je koliko i pre (nekad manje, nekad više), a to mi je bilo jako važno. Preko noći je lepo negovala moju kožu prirodnim sastojcima.
Nažalost, pre nekog vremena sam morala prestati da je koristim, zbog toga što kao večernju negu koristim samo gel za akne koji mi je prepisao dermatolog. :-/
Ovaj medeni balzam je sada moj saveznik u borbi protiv suve kože ruku, i ta mu uloga sasvim dobro stoji. :)

Ovu kremicu, kao i ostale freshka Gora proizvode, možete poručiti ovde. :)

Evo i divnih sastojaka kreme na slici ispod:


Da li ste probale ovaj balzam za lice?

3 коментара:

  1. Koristila sam ovu kremicu dok je još bila u starom pakovanju i jako mi je odgovarala. Takođe sam je koristila kao noćnu kremu, ali ja tokom zime takve meleme i ulja mogu čak i tokom dana da nanosim, jer mi je koža dosta suva. Za suvu kožu je stvarno spas, neguje i smiruje. :) Drago mi je da vidim da još neko počinje da piše o prirodnoj kozmetici!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da bi kao noćna krema većini odgovarala, i zaista se vidi da lepo nahrani kožu. I meni je tokom zime koža suva, ali je ipak na T-zoni i tada izrazito masna, pa čak i sa nekom laganijom kremom.
      Sada je koristim uveče kao kremu za ruke, super je! :)

      Hvala puno na komentaru i na podršci! ^.^
      Jako volim tvoj blog, posebno zbog toga što je u potpunosti posvećen prirodnoj kozmetici! :)

      Избриши
  2. I moja, zahvaljujući tebi! :* Haha, ja se nikako nisam usuđivala da sa njom na licu izađem negde. :D Meni nije dodatno izazivala bubuljice, ali je u jednom trenutku postala preteška za moje lice.

    ОдговориИзбриши